Статті

Названо правильний спосіб заряджання нового смартфона

Share

Для більшості власників смартфонів звична справа замінювати його на новий, більш сучасний, з кращим дизайном та більшим функціоналом. Традиційно, при покупці смартфона, при умові що ви купляли в салоні зв’язку або ж магазинах електроніки, то могли почути від консультантів про те, що смартфон необхідно розрядити повністю, потім повністю зарядити, зачекати декілька днів і тому подібні рекомендації від “фахівців”. Якщо такі рекомендації були більше актуальними для старих кнопкових телефонів, то для смартфонів такі правила дещо змінилися. Зараз буде названо правильний спосіб заряджання нового смартфона.

Повернемося ще до старих телефонів з їхніми нікелль-кремнієвими акумуляторами, які необхідно було розряджати повністю і повністю заряджати, і це потрібно було виконати декілька разів. Причина тут полягала в тому, що на старих телефонах був встановлений чіп, який визначав ємність акумулятора та відображав правильний рівень заряду на екрані телефона. В сучасних смартфонах використовуються вже нові акумулятори, а саме літій-іонні, та й чіпи на смартфонах вже більш розумні, відповідно в примусовому розряджанні — заряджанні вже нема потреби. Тому при покупці нового смартфона, достатньо його просто зарядити до 100% і далі використовувати його так, як і попередній смартфон, тобто розряджати до 20-30 % і заряджати до 90%.

Крім цього, варто звернути увагу на основні рекомендації, які стосуються сучасних смартфонів та їхнього процесу заряджання:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

– Для першої зарядки використовуйте оригінальний зарядний пристрій, який був у коробці з смартфоном. Якщо такий відсутній, то рекомендується купити такий зарядний пристрій, який рекомендує виробник смартфона.

– Зразу після покупки смартфона, його не рекомендується зразу заряджати. Зачекайте, поки смартфон нагріється або охолодиться до кімнатної температури.

– Під час першого заряджання не залишайте смартфон на ніч, оскільки ніхто не застрахований від того, що в смартфоні всі деталі працюють справно. Першу зарядку проконтролюйте, щоб перевірити справність акумулятора, охолодження і тому подібне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    ШІ-інструмент від Adobe робить розмите відео чітким

    Команда інженерів з відео та штучного інтелекту з Adobe Research розробила додаток штучного інтелекту під…

    27.04.2024

    Apple видалила програми з ШІ з App Store, вони могли генерувати зображення з оголеною натурою

    Компанія Apple припинила діяльність цілої категорії додатків для генерації зображень за допомогою штучного інтелекту, які…

    27.04.2024

    VR-окуляри Apple Vision Pro не виправдали очікувань

    Перші серійні VR-окуляри Vision Pro від Apple, випущені в лютому цього року, не виправдали очікувань…

    27.04.2024

    Windows 11 поставить на користувачах чергове «тавро»

    Черговий водяний знак з'являтиметься у разі невідповідності системним вимогам. Про це повідомляє користувач соцмережі X…

    27.04.2024

    Playstation 5 Pro може з’явитися навіть раніше, ніж ми думали

    Удосконалена PlayStation 5, просто відома як PS5 Pro, вже практично офіційно підтверджена: у новому звіті…

    27.04.2024

    Експерти TechRadar назвали 13 найкращих прогумованих смартфонів на весну 2024 року

    Найкращим смартфоном з прогумованим корпусом визнано Nokia XR20 із захистом IP68 та MIL-STD-810, тонким та…

    26.04.2024