Названо правильний спосіб заряджання нового смартфона

Для більшості власників смартфонів звична справа замінювати його на новий, більш сучасний, з кращим дизайном та більшим функціоналом. Традиційно, при покупці смартфона, при умові що ви купляли в салоні зв’язку або ж магазинах електроніки, то могли почути від консультантів про те, що смартфон необхідно розрядити повністю, потім повністю зарядити, зачекати декілька днів і тому подібні рекомендації від “фахівців”. Якщо такі рекомендації були більше актуальними для старих кнопкових телефонів, то для смартфонів такі правила дещо змінилися. Зараз буде названо правильний спосіб заряджання нового смартфона.

Повернемося ще до старих телефонів з їхніми нікелль-кремнієвими акумуляторами, які необхідно було розряджати повністю і повністю заряджати, і це потрібно було виконати декілька разів. Причина тут полягала в тому, що на старих телефонах був встановлений чіп, який визначав ємність акумулятора та відображав правильний рівень заряду на екрані телефона. В сучасних смартфонах використовуються вже нові акумулятори, а саме літій-іонні, та й чіпи на смартфонах вже більш розумні, відповідно в примусовому розряджанні — заряджанні вже нема потреби. Тому при покупці нового смартфона, достатньо його просто зарядити до 100% і далі використовувати його так, як і попередній смартфон, тобто розряджати до 20-30 % і заряджати до 90%.

Крім цього, варто звернути увагу на основні рекомендації, які стосуються сучасних смартфонів та їхнього процесу заряджання:

– Для першої зарядки використовуйте оригінальний зарядний пристрій, який був у коробці з смартфоном. Якщо такий відсутній, то рекомендується купити такий зарядний пристрій, який рекомендує виробник смартфона.

– Зразу після покупки смартфона, його не рекомендується зразу заряджати. Зачекайте, поки смартфон нагріється або охолодиться до кімнатної температури.

– Під час першого заряджання не залишайте смартфон на ніч, оскільки ніхто не застрахований від того, що в смартфоні всі деталі працюють справно. Першу зарядку проконтролюйте, щоб перевірити справність акумулятора, охолодження і тому подібне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.