Топ-10 найкращих компактних смартфонів в 2021 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останні роки виробники смартфонів помітно наростили діагональ дисплеїв своїх пристроїв, привчивши масового споживача до фаблет з екранами від 6,5 і більше дюймів. Тим часом, залишається ще велика кількість людей, що віддають перевагу пристрою, які зручно сидять в руці і не займають місця в кишені. Для них і був складений рейтинг кращих 10 сучасних компактних смартфонів, представлених на ринку.

1 місце – Apple iPhone 11 Pro 64GB

Примітно, що чимало місць в цьому рейтингу дісталося саме пристроїв від американської корпорації Apple, а лідером списку став флагман 2019 року Apple iPhone 11 Pro 64GB. Про те, що дана модель вийшла досить успішною, свідчить і той факт, що цінник на неї до сих пір зберігається на досить високому рівні. При цьому Apple iPhone 11 Pro 64GB оснащується 5,8-дюймовим OLED-дисплеєм, 6 гігабайтами оперативної і 64 гігабайтами вбудованої пам’яті. За продуктивність девайса відповідає фірмовий процесор A13 Bionic.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2 місце – Apple iPhone 12 mini 64GB

Модель з актуальною флагманською лінійкою від інженерів з Купертіно, і зовсім, можна назвати найкращим смартфоном з дисплеєм менше 5,5 дюймів. В даному випадку мова йде про 5,4-дюймову версію, яка працює під управлінням нової SoC A14 Bionic і пропонує повний набір технічних можливостей, що і старші моделі, просто в більш компактному корпусі.

3 місце – Google Pixel 4 6 / 64GB

У сегменті компактних моделей традиційно представлені і пристрої від «корпорації добра». В даному випадку мова йде про флагман 2019 року, який до цих пір не втратив актуальності і вважається однією з найбільш затребуваних моделей компанії на ринку. Google Pixel 4 оснащується 5,7-дюймовим OLED-дисплеєм з роздільною здатністю 1080+, а також пропонує користувачеві конфігурацію пам’яті 4/64 гігабайти і досить високу продуктивність, за яку відповідає SoC Qualcomm Snapdragon 855.

4 місце – Google Pixel 4a

Модель Google Pixel 4a експерти вважають одним з кращих середньобюджетних камерофонів на ринку. Пристрій пропонує користувачеві чистий Android 10, якісний OLED-екран з діагоналлю 5,8 дюйма і роздільною здатністю 1080+, а також 6 гігабайт оперативної і 128 гігабайт постійної пам’яті. Акумулятор в цій моделі став більше, ніж в топової версії і має ємність 3140 мАг, хоча, на тлі більшості конкурентів за цим показником Google Pixel 4a помітно відстає. Зате за його роботу відповідає енергоефективний процесор Qualcomm Snapdragon 730G, що трохи виправляє ситуацію.

5 місце – Apple iPhone Xs 64GB

Флагман 2018 року все ще готовий боротися за високі місця в рейтингах, нехай і в сегменті компактних смартфонів. Допомагають йому в цьому 5,9-дюймовий OLED-дисплей з високою роздільною здатністю, 4 гігабайти оперативної пам’яті і 64 гігабайти ПЗУ, а також фірмова SoC A12 Bionic. Навіть незважаючи на скромну акумуляторну батарею ємністю всього 2568 мАг пристрій демонструє непогані показники по автономному режимі. Та й камера в Apple iPhone Xs виявилася вельми вдалою. У 2018 році вона поступалася лише флагману Huawei P20 Pro за версією експертів сервісу DxOMark.

6 місце – Samsung Galaxy S9 128GB

Знайшлося в рейтингу місце і для позаминулого флагмана від Samsung. Модель Galaxy S9 пропонує фірмовий для цієї серії AMOLED-дисплей з діагоналлю 5,8 дюйма і роздільнрю здатністю 2К. За роботу пристрою відповідає фірмова SoC Exynos 9810, також гаджет отримав 4 гігабайти оперативної і 128 гігабайт постійної пам’яті. Зрозуміло, традиційно високі показники гаджети бренду демонструють у всьому, стосується якості мобільного фотографії.

7 місце – Google Pixel 3 64GB

Ще один пристрій з відносно далекого 2018 року, що обумовлено багато в чому популярністю не самий великих дисплеїв в ті часи. Google Pixel 3 64GB отримав 5,5-дюймовий дисплей, якісну камеру і традиційну для флагманів тих років конфігурацію пам’яті.

8 місце – Apple iPhone SE (2020) 64GB

Модель Apple iPhone SE (2020) 64GB став одним з небагатьох учасників рейтингу, які представляють щодо свіжу лінійку гаджетів. Причому, в даному випадку мова йде про найбільш компактні розміри, адже Apple iPhone SE (2020) оснащується 4,7-дюймовим екраном і виконаний в стилі знаменитого iPhone SE, який підкорив серця користувачів ще в середині двадцятих років.

9 місце – Apple iPhone 8 64GB

На дев’ятій позиції розташувався справжній ветеран – модель 2017 року, яка оснащена 4,7-дюймовим екраном. Незважаючи на те, що 8-ю серію iPhone навіть шанувальники американського бренду вважають в цілому невдалою, Apple iPhone 8 64GB впевнено увійшов в рейтинг кращих пристроїв з невеликими екранами.

10 місце – Samsung Galaxy S8 64GB

Замикає список ще один представник 2017 року з найнижчим цінником серед усіх учасників. Samsung Galaxy S8 64GB став першою пробою пера інженерів південнокорейської компанії, які тоді тільки намагалися впровадити нову концепцію «галактичної» лінійки. А про його успіх свідчить той факт, що він залишається популярним донині. Гаджет оснащений 5,8-дюймовим екраном з роздільною здатністю QHD +, а також пропонує 4 гігабайти оперативної і 64 гігабайти постійної пам’яті. За автономність роботи гаджета відповідає вбудована акумуляторна батарея ємністю 3000 мАг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.