Чи може швидка зарядка “вбити” акумулятор смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидкі зарядки стали новим трендом смартфобудівництва, в останні роки виробники збільшують потужність своїх зарядок, що призвело до того, що деякі смартфони можна зарядити всього за кілька хвилин.

Але так чи безпечні швидкі зарядки для акумуляторів? Спробуємо розібратися.

Виробники смартфонів зіткнулися з тим, що сучасні технології поки не дозволяють нескінченно збільшувати ємність акумулятора, не збільшуючи при цьому їх розміри. Однак потужність девайсів зростає, що вимагає більш ємних акумуляторів. Крім того, робота в мережах 5G, які поступово поширюються по світу, більш енергозатратна, ніж в мережах LTE.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через це виробники почали випускати більш потужні адаптери зарядки, потужність яких досягає більше 100 Вт, що дозволяє зарядити смартфон з акумулятором на 4000 мАг на 100% менше, ніж за 20 хвилин.

Через це у користувачів виникає питання, чи безпечні такі зарядки для акумуляторів? Чи не призведе постійне використання швидкої зарядки до більш швидкої «смерті» акумулятора?

Відповідь: немає

Так, китайська компанія Oppo і компанія TUV Rheinland провели лабораторне випробування, в якому тестували смартфон з акумулятором на 4000 мАг, який заряджали швидкою зарядкою SuperVOOC 2.0 потужністю 65 Вт. Дослідження показало, що навіть через 800 циклів зарядки-розрядки акумулятор смартфона зберіг 90% від початкової ємності. А це означає, що навіть через два роки (при зарядці один раз в день) швидка зарядка не зіпсує батарею смартфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.