Як правильно заряджати iPhone?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато людей, які перейшли від старих моделей телефонів на “Айфон” і користуючись ним в перший раз, були здивовані тим, як швидко розряджається батарея гаджета. Це пояснюється великою кількістю енергоємних додатків. 

Для когось підзарядка акумулятора стала щоденним ритуалом те саме як чищення зубів. Часто пристрій підключають до джерела енергії, лягаючи спати. Деякий користувачі чекають, поки смартфон повністю розрядиться. 

У будь-якому випадку всім хотілося б якомога менше часу витрачати на зарядку і рідше міняти відслужила батарею.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При скількох відсотках завершити зарядку?

Скільки прослужить зарядний пристрій, багато в чому залежить від того, наскільки правильною виявиться його експлуатація. Багато хто чув, що новий телефон потрібно поставити на підзарядку на три доби перед використанням. Варто зауважити, що це твердження справедливе лише для нікелевих батарей. Скільки ж потрібно заряджати літій-іонні пристрої в домашніх умовах?

Експерти стверджують, що не можна доводити показник енергії до 100% – акумулятор пошкоджується при частій зарядці. Повне коло розрядки і зарядки варто проводити не частіше одного разу на місяць.

Бажано здійснювати підзарядку більш ніж на 50%. Максимальне збереження зарядного пристрою забезпечується при рівні заряду 40-80%. Причина полягає в напрузі, створюваному в літій-полімерних осередках. Чим вищий заряд, тим вище напруга, що помітно шкодить пристрою. Занадто високе навантаження може знизити число циклів заряджання. Заряджені до 100% батареї витримують від 300 до 500 циклів, а до 70% – від 1200 до 2000.

Літієвий акумулятор добре працює, якщо електрони в ньому періодично рухаються. При постійному підключенні до мережі даного результату добитися не вдасться.

Від чого краще заряджати iPhone?

Є досить багато способів зарядки смартфона, кожен їх яких має свої позитивними і негативними особливостями.

Купуючи гаджет, багато хто користується йде в комплекті європейської або китайської зарядкою. Вона приєднується до пристрою через USB. Бажано вибирати зарядку зі слабким струмом, оскільки так вдасться знизити навантаження на акумулятор. Проблема не виникає на сучасних телефонах, де встановлений контролер заряду, автоматично знижує напругу до оптимального рівня.

Ще один спосіб підзарядки – від комп’ютера. Використовується все той же USB. Щоб відновити заряд швидше, звертайте увагу на тип гнізда на ПК або ноутбуці. Є три види комплектації, нумеровані цифрами 1.0, 2.0 і 3.0. Перші два типи дають струм силою 2,5 Вт, останній – цілих 5 Вт. Тобто віддавати перевагу варто саме з третім варіантом. Знайти роз’єм досить просто – він забарвлений в синій колір.

Чи можна зарядити Айфон пристроєм від Айпада? Довгий час існував міф про шкоду такого способу. На своєму сайті розробники Apple, навпаки, стверджують, що ніякої шкоди він не принесе. В даному випадку використовується більш потужна зарядка, яка з лишком покриє потреби телефону. Однак численні користувачі стверджують, що через рік помічають разючі зміни в часі роботи смартфона без підзарядки, якщо користуватися пристроєм iPad регулярно.

Крім способу зарядки, також важливе значення відіграє температура зберігання телефону. Батарея найкраще працює при 15-45 ° C. Незважаючи на зручність бездротових пристроїв, у них є відчутні недоліки. Створюється додатковий нагрів, через що акумулятор швидше виходить з ладу. Варто очікувати появи на ринку більш безпечних моделей.

Також батарея буде «вдячна» власнику за зниження яскравості екрану, виключення непотрібних додатків, GPS. Використовуйте авіарежим в регіонах з поганим зв’язком. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.