Статті

Стало відомо чому так важливо включити «розумну» зарядку в iOS 13

Share

Одним з найбільш цікавих нововведень iOS 13 стала функція «розумної» зарядки iPhone. Вона дозволяє заряджати смартфон спеціальним чином, з мінімальним збитком для акумулятора. Як включити функцію і правильно нею користуватися розповімо в цій інструкції.

Що нового в iOS 13: «розумна» зарядка»

Функція особливої зарядки iPhone називається « Оптимізована зарядка акумулятора ». На iPhone під управлінням iOS 13 вона знаходиться в меню « Налаштування » → « Акумулятор » → « Стан акумулятора ».

Що робить ця функція? Apple не потрудилася докладно пояснити, чим конкретно допомагає нововведення, тому у користувачів і виникають питання. Пояснюємо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Функція відповідає за визначення ваших звичок зарядки iPhone. Використовуючи машинне навчання, вона запам’ятовує як часто і з якою середньою тривалістю ви заряджаєте смартфон. Це робиться для оптимізації процесу зарядки в майбутньому.

Як тільки функція чітко розуміє, коли ви зазвичай заряджаєте смартфон, вона починає покращувати процес зарядки. Замість того, щоб заряджати смартфон миттєво від 0 до 100%, вона заряджає його на максимальній швидкості до 80%. Решта 20% зарядки завершуються на зниженій потужності. Точний прорахунок дозволяє функції заряджати iPhone до 100% рівно до того моменту, коли ви звикли знімати смартфон із зарядки.

Для чого це? Завдяки функції зарядка вашого iPhone виконується в щадному режимі. Навантаження на акумулятор пристойно знижується, що в тривалій перспективі збільшить його час життя. Простіше кажучи, ємність батареї буде довше залишатися на високому рівні, і iPhone буде довше працювати без підзарядки.

Функції потрібно допомагати

Якщо ви хочете, щоб функція «Оптимізована зарядка акумулятора» працювала з максимальною користю, їй потрібно допомагати. Постарайтеся ставити свій iPhone на зарядку завжди в один час. Ви можете заряджати смартфон вночі або відразу після роботи. Головне виробити звичку, яку iOS 13 зрозуміє завдяки машинному навчанню.

Користуйтесь функцією протягом декількох місяців і стежте за станом акумулятора. Ви обов’язково побачите, що його залишкова ємність практично не зменшиться. А значить і штучне уповільнення айфону загрожувати не буде.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024