Стало відомо чому так важливо включити «розумну» зарядку в iOS 13

Стало відомо чому так важливо включити «розумну» зарядку в iOS 13
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одним з найбільш цікавих нововведень iOS 13 стала функція «розумної» зарядки iPhone. Вона дозволяє заряджати смартфон спеціальним чином, з мінімальним збитком для акумулятора. Як включити функцію і правильно нею користуватися розповімо в цій інструкції.

Стало відомо чому так важливо включити «розумну» зарядку в iOS 13

Що нового в iOS 13: «розумна» зарядка»

Функція особливої зарядки iPhone називається « Оптимізована зарядка акумулятора ». На iPhone під управлінням iOS 13 вона знаходиться в меню « Налаштування » → « Акумулятор » → « Стан акумулятора ».

Що робить ця функція? Apple не потрудилася докладно пояснити, чим конкретно допомагає нововведення, тому у користувачів і виникають питання. Пояснюємо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стало відомо чому так важливо включити «розумну» зарядку в iOS 13

Функція відповідає за визначення ваших звичок зарядки iPhone. Використовуючи машинне навчання, вона запам’ятовує як часто і з якою середньою тривалістю ви заряджаєте смартфон. Це робиться для оптимізації процесу зарядки в майбутньому.

Як тільки функція чітко розуміє, коли ви зазвичай заряджаєте смартфон, вона починає покращувати процес зарядки. Замість того, щоб заряджати смартфон миттєво від 0 до 100%, вона заряджає його на максимальній швидкості до 80%. Решта 20% зарядки завершуються на зниженій потужності. Точний прорахунок дозволяє функції заряджати iPhone до 100% рівно до того моменту, коли ви звикли знімати смартфон із зарядки.

Для чого це? Завдяки функції зарядка вашого iPhone виконується в щадному режимі. Навантаження на акумулятор пристойно знижується, що в тривалій перспективі збільшить його час життя. Простіше кажучи, ємність батареї буде довше залишатися на високому рівні, і iPhone буде довше працювати без підзарядки.

Функції потрібно допомагати

Якщо ви хочете, щоб функція «Оптимізована зарядка акумулятора» працювала з максимальною користю, їй потрібно допомагати. Постарайтеся ставити свій iPhone на зарядку завжди в один час. Ви можете заряджати смартфон вночі або відразу після роботи. Головне виробити звичку, яку iOS 13 зрозуміє завдяки машинному навчанню.

Користуйтесь функцією протягом декількох місяців і стежте за станом акумулятора. Ви обов’язково побачите, що його залишкова ємність практично не зменшиться. А значить і штучне уповільнення айфону загрожувати не буде.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.