Інженер Yahoo зламав 6 тисяч акаунтів користувачів компанії в пошуках еротичних фото

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Колишній інженер Yahoo використовував службове становище, щоб зламувати акаунти користувачів компанії в пошуках приватних фото і відео жінок. Про це повідомило видання Vice з посиланням на судове рішення каліфорнійського суду.

Рейес Даніель Руіз (Reyes Daniel Ruiz), який обіймав в компанії посаду програмного інженера, незаконно отримав доступ до шести тисяч акаунтів користувачів. Зламавши аккаунт Yahoo, він скидав паролі дівчат у Фейсбуці, iCloud, Gmail і DropBox, щоб продовжити пошук фото в інших сервісах.

На суді Руїз зізнався, що спеціально шукав акаунти молодих дівчат, в тому числі його друзів і колег. Коли інженер знаходив потрібні йому файли, то зберігав їх на жорсткому диску домашнього комп’ютера. У підсумку Yahoo виявили дивну активність Руїза через моніторинг його робочого облікового запису. Після того, як ФБР почав розслідування, він знищив комп’ютер з компрометуючими даними.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У квітні Руїзу пред’явили звинувачення у вторгненні в комп’ютерну мережу і перехопленні даних. На той момент він працював старшим інженером в компанії Okta, яка займається механізмами управління доступом. Після початку розслідування його звільнили.

Руїз працював в Yahoo протягом десяти років. Невідомо, яким чином він зламував акаунти. В The Verge припустили, що інженер або використовував дані про системи безпеки, або Yahoo сама надала доступ працівникам до особистих даних користувачів. Компанія не прокоментувала судовий розгляд щодо їхнього колишнього співробітника.

Винесення вироку Руїзу призначено на лютий 2020 року. Він може отримати покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років, штрафу до 250 тисяч доларів і компенсації його жертвам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.