Google призупинила бізнес з Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Схоже, справи у Huawei дійсно погані. Нагадаємо, кілька днів тому президент США Дональд Трамп заборонив американським компаніям продавати Huawei життєво важливі технології.

В першу чергу це повинно було торкнутися партнерства Huawei з Qualcomm, тобто заборони на продажу однокристальних систем Snapdragon китайському гіганту. У HiSilicon тоді заявили, що давно готувалися до такого повороту, і проблемою це нібито не стане. Дійсно, якщо подивитися на асортимент Huawei, компанія перевела на SoC Kirin 710 і Kirin 980 майже всі свої смартфони.

Однак не заборона на поставки продукції Qualcomm для Huawei є головною проблемою. Ресурс Reuters повідомляє, що Google вже призупинила бізнес з Huawei!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А це означає, що вже з сьогоднішнього дня смартфони Huawei не мають доступу до оновлень Android (не EMUI), а нові апарати і зовсім не отримають магазин додатків Google Play і сервісів пошукового гіганта.

І це загрожує величезними проблемами компанії Huawei, яка зараз, нагадаємо, займає друге місце на ринку смартфонів. Так, раніше компанія заявила, що у неї вже готова власна операційна система на заміну Android, і в разі необхідності вона на неї перейде. Однак це не пройде швидко і безкровно для бізнесу Huawei.

До речі, сама ОС Android для Huawei залишиться доступна, адже вона з відкритим вихідним кодом, але без магазину додатків більшості користувачів смартфони Huawei стануть нецікавими.

Нагадаємо, глава Huawei Рен Женфей заявив, що його компанія не буде йти на умови США, як це в минулому році зробила ZTE, однак зараз ситуація сильно змінилася. Втім, поки робити остаточні висновки все-таки рано, адже США з ZTE все ж знайшли компроміс. Якщо Huawei хоче випередити Samsung, як це не раз заявляла, можливо, їй все-таки доведеться поступитися принципами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.