Google обіцяє до 98% економії трафіку в браузері Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технічний керівник команди Google Chrome Едді Османі (Addy Osmani) оприлюднив у мережі плани компанії по впровадженню функції серйозної економії трафіку в браузері Chrome 75. Йдеться про функції відкладеного завантаження (lazy-loading або “ліниве завантаження”).

Дана версія Chrome запланована до випуску в травні. Технологія відкладеного завантаження дозволяє завантажувати зображення, фрейми iframe і інші елементи веб-сторінці в міру перегляду сторінки користувачем – скачується тільки те, що користувач бачить на екрані в даний момент. Додатковий контент довантажується в міру прокрутки сторінки користувачем. Це дає як прискорення завантаження, так і економію трафіку.

Один зі скріншотів, що демонструють можливості технології особливо вражає. На сторінці з великою кількістю фотографій при завантаженні в звичайному режимі було завантажено 10 МБ (10000 КБ), а з активованим “ледачим” режимом – тільки 250 КБ. Як легко зрозуміти, це не тільки уповільнює роботу браузера, але й може завдати серйозної шкоди бюджету, якщо трафік не безлімітний. Звичайно, цей приклад досить екстремальний, але він показує, що економія трафіку може доходити до 98%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спочатку технологія призначалася для мобільних пристроїв, але зараз її збираються вивести на основні платформи, включаючи Windows, Mac, Linux, Chrome OS, Android і Android WebView з майбутньою версією Chrome. На даний момент технологія доступна в експериментальній збірці Chrome Canary.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.