Нова операційна система для смартфонів повністю затьмарила Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Операційна система Sailfish 3 вперше була анонсована ще майже рік тому, однак тоді вона перебувала лише в ранній альфа-версії, володіючи при цьому великою кількістю недоліків і багів. До моменту релізу, тобто до сьогоднішнього дня, розробники виправили всі несправності і недоробки. Тепер нова ОС від фінської компанії Jolla доступна для установки на підтримувані мобільних пристроїв. Третя операційна система відрізняється від своїх попередниць дуже сильно.

Це стосується не тільки загального зовнішнього вигляду і інтерфейсу, але ще і ряду інших особливості. Так, наприклад, розробники в Sailfish 3 реалізували нове головне меню, підвищили швидкість роботи і скоротили час запуску стороннього програмного забезпечення, впровадили шифрування всіх даних, додали підтримку жестів, в тому числі в клавіатуру, інтегрували сумісність із зовнішніми накопичувачами, переробили камеру, а також забезпечили безліч інших нововведень.

Операційна система Sailfish 3.0.0 доступна всім користувачам починаючи з сьогоднішнього дня, а вже в грудні відбудеться реліз версії 3.0.1, в якій з’явиться кілька нововведень, про які розробники поки що нічого не повідомляють. Крім того, вже 8 листопада розробники обіцяють представити версію X, яка буде призначена виключно для смартфонів компанії Sony. Нове програмне забезпечення по праву можна вважати єдиною реальною заміною Android, крім звичайно ж iOS, за розробку якої цілком і повністю відповідає одна тільки Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОakket.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.