Apple спростувала можливість зламати iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після того, як хакер Метью Хікі поділився новим методом злому iPhone, Apple поспішила повідомити, що цей метод, насправді, не спрацює.

Співробітники корпорації назвали дії Хікі і його заяви з приводу злому некоректними.

Метью придумав новий спосіб введення паролів в iOS за допомогою клавіатури. Він вводив паролі серіями, а система при цьому не зараховувала введення, як окрему спробу. І пристрій не стирав дані навіть після десяти невдалих спроб введення пароля. На щастя, його метод не працює, так, як гадалося.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Нещодавно з’явилася в мережі інформації про можливості обійти захист в iPhone – просто помилка і результат некоректного тестування», – заявила Apple.

Але найцікавіше те, що Apple навіть не довелося нічого доводити. Пізніше хакер сам опублікував новий твіт, в якому повідомив, що його метод злому, швидше за все, не допоможе зламати чужий iPhone.

«Пін-коди, які я ввожу, не завжди реєструються системою коректно. Вірніше, візуально це виглядає так ніби iPhone прийняв пароль. Насправді ж вони ніяк не аналізуються системою. Вона їх не зараховує », – повідомив Хики.

Незважаючи на те, що цей метод не працює, Apple все ж приймає нові заходи безпеки і в iOS 12 заблокує доступ до порту Lightning для iPhone і iPad, поки користувач не введе на них пароль. Ці заходи допоможуть протистояти хакерам начебто GrayKey.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.