Ось всі Mac M3, які все ще очікуються в цьому році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше цього тижня Apple анонсувала нові 13- та 15-дюймові моделі MacBook Air – перші в цьому році оновлення Mac з чіпами серії M3. Але в лінійці Apple є й інші комп’ютери Mac, які ще не були оновлені до новітніх процесорів M3.

Отже, яке місце займають Mac mini, Mac Studio та Mac Pro в дорожній карті Apple M3 на наступний рік? Ось що говорять останні чутки.

Mac Mini

Apple анонсувала моделі M2 та M2 Pro Mac mini у січні 2023 року, тобто понад 400 днів тому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Марк Гурман з Bloomberg заявив у липні, що, на його думку, новий Mac mini з’явиться не раніше кінця 2024 року, і з тих пір ми не чули жодних інших чуток, які б змінили цю дату. З іншого боку, Apple може вирішити не оновлювати Mac mini в цьому році і повністю відмовитися від M3. Приблизно 26 місяців пройшло між запуском M1 Mac mini і оновленням M2 Mac mini. Надалі, можливо, компанія має на увазі 18-місячний цикл оновлення, що означає, що ми можемо побачити M4 Mac mini навесні 2025 року.

Mac Studio

У червні 2023 року Apple оновила Mac Studio чіпами серії M2. Моделі Mac Studio поставляються з чіпом M2 Max або M2 Ultra, тому логіка підказує, що нам слід очікувати еквівалентні варіанти M3.

Однак, згідно з січневим звітом тайванської дослідницької компанії TrendForce, в середині 2024 року вийде нова модель Mac Studio з більш потужним чипом M3 Ultra, ніж ми могли б очікувати.

Згідно зі звітом, чіп M3 Ultra буде виготовлятися за допомогою вузла N3E компанії TSMC, так само як і чіп A18, який, як очікується, дебютує в лінійці iPhone 16 пізніше цього року. Це означає, що це буде перший чіп Apple з N3E. N3E – це вдосконалена версія 3-нм техпроцесу TSMC, яка пропонує дещо кращу продуктивність і вищу продуктивність виробництва.

Через кілька днів після звіту TrendForce Гурман заявив, що, на його думку, Apple працює над новим Mac Studio, який, ймовірно, буде пропонуватися з поки що неанонсованим четвертим варіантом чіпа M3. Він, як і попередні покоління, матиме вдвічі більше компонентів, ніж версія “Max”, а це означає, що він матиме до 32 ядер центрального процесора і 80 ядер графічного процесора. Гурман каже, що його запуск, швидше за все, відбудеться в другій половині 2024 року.

Mac Pro

Разом з Mac Studio, Apple оновила Mac Pro чіпами серії M2 під час WWDC у червні 2023 року. Mac Pro доступний лише в конфігурації з одним чипом і наразі постачається з чипом M2 Ultra, який використовується в Mac Studio.

Логічно очікувати, що наступний Mac Pro отримає оновлення, яке додасть той самий чіп M3 Ultra разом з Mac Studio, так само, як він отримав чіп M2 Ultra в минулому році. Як і в попередніх поколіннях, це, швидше за все, подвоїть компоненти версії “Max”, а це означає, що вона матиме до 32 ядер CPU і 80 ядер GPU.

Дійсно, Гурман вважає, що Apple, швидше за все, оновить Mac Pro цим новим висококласним чіпом у другій половині року. При цьому він не вірить, що Apple знову відмовиться від цього комп’ютера лише через рік.

MacBook Pro – вже оновлений

Apple в листопаді 2023 року оновила лінійку MacBook Pro чіпами M3 і M3 Pro, тож робота компанії в цьому напрямку вже виконана.

Наразі Apple прийняла 18-місячний цикл переходу від M1 до M2 і від M2 до M3, тому було б розумно припустити запуск моделей M4 MacBook Pro у 2025 році, якщо Apple дотримуватиметься такого ж темпу. До речі, така дорожня карта збігається з чутками про перший MacBook Pro з OLED-дисплеєм і, можливо, навіть сенсорним екраном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.