Чим відрізняються MacBook Air M2 і M3 – зібрали всі причини купити новинку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку березня 2024 року Apple тихо і без прелюдій випустила третє оновлення лінійки MacBook Air з моменту її переходу на чіпи Silicon M. Ультрабуки розвивалися нелінійно: спочатку вийшов Air M1 у старому дизайні, через два роки – Air M2 у свіжому “кузові”, ще за рік з’явився Air M2 з дисплеєм 15 дюймів, а зараз обидві моделі оновилися на M3 – цього разу одночасно.

Свіжі Air M3 не були удостоєні окремої конференції або навіть красивої відеопрезентації. Apple просто розмістила їх на своєму сайті у вигляді прес-релізів з фото і текстом. Такий тип анонсу ясно вказує – змін у новинках не те, що б дуже багато.

Головною і найпомітнішою зміною став апгрейд з чіпа М2 на М3, який був представлений наприкінці 2023 року. Його фішка в підвищеній частоті, апаратній підтримці трасування променів, динамічному кешуванні, а також більш тонкому техпроцесі. Усе це сумарно дає приріст у 17-21% порівняно з М2. Цікаво, що сама Apple порівнює М3 не з М2, а з M1; найімовірніше, маркетологи захотіли показати виразніші цифри, адже приріст 60% має переконливіший вигляд, ніж 17%. Ось усі відмінності нового чипа:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
M2 vs M3

Крім продуктивності, нові Air (як 13, так і 15 дюймів) отримали такі опції:

  • Підтримка до двох зовнішніх дисплеїв при закритій кришці
  • Режими голосової ізоляції та мікрофона широкого спектра
  • Підвищена чіткість голосу під час аудіо- та відеодзвінків
  • Підтримка Wi-Fi 6E
  • Анодоване ущільнення поверхні Air у кольорі Midnight для захисту корпусу від відбитків пальців.

Модель MacBook Air 15 з чипом М2 знята з виробництва і незабаром зникне з продажу. Те ж саме стосується MacBook Air M1. Тепер “вхідним квитком” у макбуки став Air 13 M2, оскільки його цінник опустився до $999 за базову версію з повільним SSD-накопичувачем на 256 Гб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.