Вартість компонентів Apple Vision Pro склала майже 1542 долари

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple Vision Pro – найдорожчий зразок сучасної техніки, ціна якого становить $3499 за модель з обсягом пам’яті 256 ГБ. Але чому ж він обходиться в цілий стан для найвідданіших клієнтів компанії? Можливо, це пов’язано з тим, скільки коштує виготовлення кожної окремої гарнітури, і, згідно з останньою інформацією, загальна сума витрат на матеріали становить трохи більше ніж $1500 доларів. Більшість цієї суми припадає на подвійні 4K micro-OLED дисплеї з високою роздільною здатністю і щільністю пікселів.

Компанія Omdia провела оцінку вартості Apple Vision Pro, яка зрештою, після підрахунків, склала $1542, і це лише вартість компонентів, без урахування досліджень та розробок, упаковки, маркетингу чи прибутку Apple. Основна частина цих витрат припадає на два 4K micro-OLED екрани, які поставляються компанією Sony, кожен з яких коштує $228 ($456 за обидва). Звичайно, залучення нових виробників дисплеїв, швидше за все, стане наступною метою Apple, коли вона захоче випустити другу версію пристрою.

Вартість інших компонентів не була вказана в матеріалі, але це не має великого значення, особливо якщо врахувати, що 4K-дисплеї займають майже 30% від загальної вартості $1542.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія вже шукає нових постачальників дисплеїв серед китайських виробників для зменшення вартості пристрою та розробки більш дешевої версії. У чутках, що раніше курсували, зазначалося, що найраніший термін релізу другого покоління продукту – 2025 рік. Крім того, доступніша версія Apple Vision Pro, за чутками, матиме кілька недоліків, включаючи не такий якісний дисплей, а сама гарнітура працюватиме на базі процесора iPhone, а не Mac.

Другими за вартістю компонентами Apple Vision Pro є чіпи M2 і R1. Незважаючи на те, що в оцінці не згадується їхня ціна, різниця між ними та дисплеями, швидше за все, буде величезною, оскільки M2 також використовується в кількох MacBook, а їхня вартість не наближається до цифри $3499. За прогнозами одного з аналітиків, нова модель Apple Vision Pro надійде у масове виробництво не раніше 2027 року, а її вихід та реліз недорогої моделі залежатиме від того, чи зможе компанія знизити вартість компонентів у майбутньому.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.