Microsoft і Meta просять ЄС відхилити нові умови App Store

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дві технологічні компанії, Meta і Microsoft, звернулися до регуляторів ЄС із проханням не схвалювати новий набір правил для розробників, який представила Apple з оновленням iOS 17.4. Компанії вважають, що нові правила несправедливі та можуть обмежити конкуренцію.

Основні зміни в правилах App Store включають підвищення комісії для розробників до 27%, а також введення додаткової плати в розмірі 0,50 євро за кожний застосунок, встановлений на пристроях під управлінням IOS. Це може призвести до того, що розробники будуть змушені обирати між оплатою цих зборів або відходом з платформи Apple.

Крім того, деякі експерти вважають, що ці зміни являють собою “зловживання” з боку Apple законом ЄС про захист конкуренції. Регулятори ЄС наразі вивчають це питання, і готові вжити “рішучих заходів”, якщо вважатимуть підхід Apple неприйнятним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.