Статки глави AMD Лізи Су перевалили за 1 млрд доларів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Forbes, зростання акцій AMD до $170 призвело до того, що особистий капітал генерального директора AMD Лізи Су перевищив 1 млрд доларів. Володіння значною кількістю акцій дало їй змогу посісти 26-ту сходинку в списку найбагатших жінок США, які сколотили статки самостійно.

Хоча досягнення AMD у сфері ШІ не можна не помітити, Лізі доведеться ще чимало постаратися, щоб у фінансовому плані наздогнати главу NVIDIA Дженсена Хуанга з його понад 60 млрд. Наразі CEO “червоного табору” володіє акціями на суму приблизно 700 млн доларів, а з 2016 року вона продала їх на 400 млн. Таким чином, її капітал зріс до щонайменше 1,1 млрд.

Протягом усього часу роботи в AMD вона в якості винагороди крім пристойної зарплати також отримувала у володіння частину акцій. Хоча, це є стандартною практикою в багатьох великих компаніях, випадок з Лізою Су трохи відрізняється.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2014 році, коли її призначили генеральним директором, AMD перебувала на межі банкрутства, тож платня в грошовому вираженні була не надто високою. Було вирішено компенсувати відсутню частину акціями, які тоді коштували $2-4.

Володіючи величезною кількістю акцій Ліза Су була зацікавлена в зростанні їхньої вартості, чого можна було досягти шляхом розвитку AMD. Впроваджені зміни, що виразилися зокрема випуском Ryzen, призвели до рекордних показників прибутковості керованої нею фірми, а також підвищили ринкову частку “червоних” процесорів. Нещодавнє придбання Xilinx дало перспективи на експансію AMD у сфері штучного інтелекту, тож статки Лізи Су в майбутньому можуть істотно збільшитися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.