Хакер три місяці нахабно обкрадали Apple, а потім повідомив їй про вразливість у macOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт із кібербезпеки отримав звинувачення в шахрайстві на суму понад $3 млн. Про це написали в MacRumors.

Згідно з джерелом, чоловік на ім’я Ной Роскін-Фрейзі разом зі спільником знайшов спосіб віддалено зламати сервери Apple і обнуляти вартість подарункових карт iTunes та інших послуг компанії. Хакери за допомогою інструменту для скидання пароля проникли в корпоративний обліковий запис співробітника Apple через комп’ютери в Індії та Коста-Ріці, після чого розміщували замовлення і самі змінювали їхню вартість на нульову.

Умільці застосовували цю схему протягом трьох місяців і за цей час встигли накупити ліцензій Final Cut Pro, контрактів Apple Care і подарункових карт на загальну суму понад 3 мільйони доларів. Фрейзі вирахували і спіймали, після чого йому пред’явили обвинувачення в кібершахрайстві, злочинній змові з метою наживи та низці інших злочинів. Йому загрожує конфіскація майна і тюремний термін до 20 років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікаво, що через кілька тижнів після затримання хакера Apple опублікувала на своєму сайті подяку на його адресу. Виявляється, чоловік виявив уразливість у macOS Sonoma і сумлінно надіслав репорт команді Apple. Судячи з усього, це сталося незадовго до арешту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.