Експерти назвали дві новорічні прикраси, які впливають на роботу Wi-Fi-роутера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ні для кого не секрет, що Wi-Fi-роутер – досить вибагливий гаджет, на роботу якого можуть вплинути, мікрохвильові печі, холодильники і навіть акваріуми. Однак мало хто знає, що нормальному функціонуванню роутера можуть перешкодити навіть новорічні прикраси.

Експерти з британської компанії Uswitch розповіли ЗМІ, які святкові «брязкальця» краще тримати подалі від роутера, щоб зберегти якісне Wi-Fi з’єднання.

Мішура

Можливо, ви чули, що роутери не варто ставити поряд із дзеркалами. Все тому, що дзеркала відображають Wi-Fi-сигнал і розсіюють його, через що ваші гаджети гірше ловлять інтернет. Те саме відбувається і з мішурою — прикрасою, яка найчастіше виготовлена ​​зі світловідбиваючого матеріалу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви вирішите прикрасити місце навколо рутера або сам роутер мішурою, нічого хорошого не чекайте. Wi-Fi-сигнал багато разів відобразиться від маленьких дзеркал, розсіється і тільки після цього ледве дістанеться точки призначення – смартфона, ноутбука, планшета та іншого девайса.

Обмотувати маршрутизатор мішурою небажано ще й тому, що це є пожежонебезпечним.

Гірлянда

За словами експертів, гірлянди можуть створювати довкола себе слабке електромагнітне поле, яке може заважати радіохвилям від роутера доходити до гаджетів у будинку. Очевидно, що більше гірлянд у будинку, то важче доводиться роутеру.

Якщо ви помітили, що після прикраси будинку зменшилася швидкість інтернету, спробуйте поставити роутер подалі від вогнів або, навпаки, переважити гірлянди в інше місце.

Прикрашати гірляндами роутером небезпечно. Сам маршрутизатор нагрівається, то ще його грітимуть вогні — ідеальні умови, щоб у будинку виникла пожежа.

Не ставте ялинку поруч із роутером, і ось чому

Ялинки, як правило, прикрашені і гірляндами, і мішурою, і блискучими кулями. Якщо поставити святкове дерево перед маршрутизатором, ялинка блокуватиме Wi-Fi-сигнал не гірше за бетонну стіну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.