Представлений флагманський чіп MediaTek Dimensity 9300 з потужним графічним процесором та трасуванням променів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Він уже встиг випередити головних конкурентів в особі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 та Apple A17 Pro.

Компанія MediaTek представила новий топовий чіпсет Dimensity 9300 для флагманських смартфонів на ОС Android, які виходитимуть протягом найближчого року.

Dimensity 9300 побудований на 4-нм+ техпроцесі третього покоління TSMC, а його ключовою особливістю стала конструкція процесора з великими ядрами. Чіпсет складається з основного ядра Cotex-X4 з тактовою частотою 3,25 ГГц, а також 3 ядер Cortex-X4 з частотою 2,85 ГГц та 4 ядер Cortex-A720 з тактовою частотою 2,0 ГГц. Всі вони базуються на архітектурі Armv9. MediaTek стверджує, що Dimensity 9300 на 40% швидше за минулорічний Dimensity 9200, але при цьому він споживає на 33% менше енергії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До центрального процесора приєднується 12-ядерний графічний процесор Immortalis-G720 з апаратним трасуванням променів. Він забезпечує 46% приріст продуктивності в порівнянні з попередником, споживаючи на 40% менше заряду акумулятора смартфона. Крім того, Dimensity 9300 підтримує найновішу оперативну пам’ять LPDDR5T зі швидкістю 9600 Мбіт/с та накопичувачі UFS 4.0 з підтримкою технології MCQ.

За обробку завдань ІІ відповідає нейродвигун APU 790. Він підтримує генеративний штучний інтелект зі стабільним поділом менш ніж за 1 секунду та більшу мовну модель (LLM) з 33 млрд параметрів.

Серед інших особливостей Dimesnity 9300 – підтримка екранів з роздільною здатністю WQHD і частотою оновлення 180 Гц, чіп обробки зображень Imagiq 990 ISP з постійно включеним HDR і автономним модулем стабілізації зображення, можливість зйомки відео в 8K при 30 кадрах в секунду, модем R16 MediaTek UltraSave 3.0+.

Очікується, що першими смартфонами на платформі Dimensity 9300 стануть пристрої серії vivo X100.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.