Майже як iOS. Еталонна свобода Android скоро закінчиться

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google впроваджує суворий контроль за встановленням додатків в обхід Play Store. Про це пише SamMobile.

Згідно з джерелом, компанія тестує оновлення Google Play Store, яке змінить найголовнішу фішку ОС Android. Google давно висловлює занепокоєння з приводу того, що користувачі можуть встановлювати додатки з APK-пакетів в обхід її магазину, і періодично в мережі ходили чутки про заборону такого встановлення.

Повної заборони APK поки що не станеться, проте Google готується затягнути гайки міцніше. Тепер під час спроби встановити “лівий” додаток Android-смартфон запропонує два варіанти: сканувати його через Google Play або ж скасувати встановлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На перший погляд тут немає нічого страшного: APK просканується і встановиться. Однак кнопки “Встановити без сканування” не буде: це означає, що Google отримає повний контроль над тим, які додатки ви встановлюєте. Якщо компанія захоче, вона може в один момент заборонити ставити певні APK, або ж взагалі будь-які утиліти в обхід Play Store.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.