Найкращі ігрові клавіатури: топ-7 моделей у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо для роботи підходить абсолютно будь-яка клавіатура, то для ігор потрібна найшвидша і найнадійніша. Сьогодні на ринку – маса пропозицій: як дорогих, так і бюджетних, мембранних і механічних. У цій статті ми зібрали топ ігрових клавіатур – 7 найкращих моделей з різних цінових категорій.

У кіберспорті частки секунд відіграють найважливішу роль: “клава” повинна блискавично зреагувати на натискання і так само швидко передати сигнал на процесор. В іграх на проходження таких вимог немає, проте руки не повинні втомлюватися навіть після багатогодинних сесій. Найкращі ігрові клавіатури повинні поєднувати і комфорт, і надійність, і швидкість реакції. Причому не обов’язково, щоб пристрій був дорогим – є й непогані бюджетні варіанти. У цій статті ми зібрали 7 найвигідніших пропозицій у різних цінових категоріях.

Бюджетні ігрові клавіатури

Хтось готовий заплатити 70 доларів за пристрій і водночас назвати його недорогим, інші ж хочуть обмежитися витратою 30 доларів під час купівлі “клави”. Ми вирішили взяти 2 гідні моделі дешевше 30 доларів, у яких чудові відгуки на торговельних майданчиках і хороша збірка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Defender Blitz GK-240L RU Rainbow Black USB USB Outemu Blue

Чому це найкращий вибір серед бюджетних моделей? Вона механічна! Сьогодні на ринку дуже важко знайти клавіатуру з механічними перемикачами за такі гроші. Хіба що, якщо шукати серед б/у-девайсів. У чому полягає ця фішка? Мембранні “клави” спрацьовують винятково за повного натискання, тоді як механічні починають ловити сигнал на середині ходу кнопки. Плюс до всього, середній ресурс натискань у мембрані – до 8 мільйонів разів, а в механіці – до 50 мільйонів разів. А ще вона дуже приємно клацає, розслабляючи.

Недорогі перемикачі Outemu Blue, використовувані в цій моделі, були повністю скопійовані з надійних Cherry MX. Як відзначають користувачі, проблем з натисканням ніяких не виникає. Єдине, з чим може не пощастити – чутливість спрацьовування. Виробник вказує, що встановлені світчі Outemu Blue, але всередині цієї лінійки можуть траплятися перемикачі з іншою чутливістю. Трапляється це рідко. Та й страшного в цьому нічого немає – справа звички. За такі гроші купити хорошу механічну ігрову клавіатуру – виглядає як подарунок.

Bloody B120N

Ця модель хоч і мембранна, проте дуже зручна та надійна. Bloody B120N – це ігрова клавіатура для комп’ютера, яка коштує недорого, але справно працює довгі роки. Невимогливі геймери, які не встигли звикнути до механіки, будуть повністю задоволені цією покупкою. По-перше, в комплекті йдуть змінні клавіші W, A, S, D (зношуються в першу чергу). По-друге, Bloody B120N захищена від потрапляння вологи. По-третє, дуже стильний дизайн ніяк не вийде з дешевизни цього пристрою.

Кабель має тканинне обплетення, що безумовно величезний плюс, адже навіть у деяких дорогих клавіатурах йде голий шнур. Також радують тихі натискання і прогумовані кнопки W,A,S,D. У темряві їх легко знайти на дотик.

Перед покупкою обов’язково уточнюйте комплектацію у продавця. Деякі користувачі пишуть, що під час розпакування не виявили витягувач клавіш і додатковий набір кнопок W, A, S, D.

Середньоціновий сегмент: топ ігрових клавіатур до 100 доларів

За ці гроші можна знайти справжні кіберспортивні девайси. І ми це вже зробили за вас. Усі геймерські “клави” дорожче 30 доларів ідуть з механічними перемикачами або гібридними, оскільки мембрана – це економний варіант.

Razer Ornata V3

Насамперед потрібно пояснити, що таке гібридна “клава”. Річ у тім, що мембранні пристрої подобаються тим, що клавіші посаджено низько і натискаються дуже плавно та м’яко. Коли як механіка має величезний хід і високу посадку кнопок. Інженери примудрилися витягти всі переваги мембрани і “запхати” їх у механічні перемикачі, залишивши приємне клацання. Razer Ornata V3 захищена від попадання вологи і здатна витримати до 300 мл рідини. Це дуже важливо, оскільки багато “клав” виходять з ладу саме з цієї причини (і дорогі, і дешеві).

З першим же дотиком корпусу Razer Ornata V3 відчувається висока якість пластику. Він приємний на дотик, і ніде немає зазорів. Покриття – матове. Виглядає дуже стильно в поєднанні з настроюваним підсвічуванням (до 16 млн відтінків). Особливо зручно, що нековзні ніжки можна зафіксувати у двох позиціях: нижче і вище. Комфортна підставка під зап’ястя не дасть вашим рукам втомитися навіть протягом тривалих ігрових сесій. Дизайнери також подбали і про те, щоб шнур можна було вивести в потрібному вам напрямку: є 3 канали для виведення кабелю.

Програмне забезпечення Razer Synapse дає змогу налаштовувати всі кнопки так, як вам буде завгодно. У ньому навіть можна “біндити” макроси під кожну окрему гру, перемикаючись між профілями.

Logitech G G413

Найяскравіший представник геймерських девайсів у стилі Skeleton. Якщо звернути увагу на огляди ігрових клавіатур у 2023 році, то Logitech G G413 рідко де обділена увагою. По-перше, вона відносно недорога і дуже часто використовується кіберспортсменами. По-друге, вона дуже надійна, оскільки перемикачі Romer-G™ спритні, стійкі (до 50 млн натискань) і чутливі. Що і пояснює прихильність кіберспортсменів до цього девайсу.

Клавіші в Logitech G G413 розташовуються на шліфованому алюмінієвому листі, який забезпечує високу міцність. Панель не прогинається і стоїть як укопана на столі. Ніжки регулюються за висотою, а також зі зворотного боку можна знайти безліч каналів для виведення кабелю USB-живлення, гарнітури і навіть миші. Ці канали мають вигляд напрямних, щоб у процесі гри жоден шнур не застрявав на поверхні. Сам кабель обплетений нейлоном, що пояснює його гнучкість.

Підставки для зап’ястя в комплекті немає. Її використання і не передбачено в Logitech G G413, оскільки клавіатура дуже тонка. Зручно грати і без неї.

Преміальні моделі ігрових клавіатур 2023 року

Серед флагманських варіантів теж є чудові пропозиції, які варті своїх грошей. Ми проаналізували огляди ігрових клавіатур, а також почитали відгуки простих користувачів. Це дозволило нам виділити 2 найбільш вдалі дорогі моделі.

SteelSeries Apex Pro TKL

Справжній флагман у світі ігрових девайсів. SteelSeries Apex Pro TKL – це, мабуть, найбільш настроювана “клава”. Кожна з клавіш має дві стадії натискання: повне і неповне. Ви можете налаштувати кожну з цих дій. Припустимо, злегка торкнувшись кнопки W, ваш персонаж у CS:GO буде йти безшумно (як у поєднанні з клавішею Shift), а при повному натисканні – побіжить. Все це стало можливим завдяки наявності магнітних перемикачів OmniPoint.

TKL у назві означає, що в цій клавіатурі немає цифрового блоку праворуч (NumPad). Для ігор він ніколи й не був потрібен. Це дало змогу істотно полегшити виріб. Свитчі OmniPoint заявлені виробником як найшвидші та найчутливіші, також дивує і надійність цих перемикачів – витримують до 100 млн натискань. Невеликий дисплей праворуч вгорі і коліщатко дають змогу налаштовувати підсвічування і змінювати профіль. Також цим колесом можна перемикати пісні в будь-якому плеєрі. Звичайно ж, кастомізувати налаштування можна і через оригінальний софт SteelSeries Engine 3.

Алюміній, з якого зроблена панель клавіатури SteelSeries Apex Pro TKL, також використовується і для виготовлення корпусу літаків.

Razer Huntsman V2 TKL Clicky Optical Switch

Оптика, на відміну від класичної механіки, має ще більший ресурс натискань (понад 100 млн разів). У чому відмінності? У класиці спрацьовують металеві контакти, які можуть з часом окислюватися. Оптичні перемикачі спрацьовують за таким принципом: світлодіодна матриця створює безліч променів, які гаснуть при натисканні конкретної кнопки – шток опускається, перериваючи промінчик. Оптичні перемикачі Razer не тільки чутливі та довговічні, а й дуже тихі. Сподобається тим, хто не любить гучне клацання класичних світчів.

Razer Huntsman V2 TKL Clicky Optical Switch – ігрова клавіатура для комп’ютера з категорії преміальних девайсів, тому швидкість відгуку просто вражає. Частота опитування контролера – 8000 Гц проти стандартних для геймерських девайсів 1000 Гц. Чи помітно це звичайному користувачеві? Ні. А завзятому геймеру або кіберспортсмену? Так. У цьому і полягає ключова перевага Razer Huntsman V2. Технологія оптичних перемикачів з’явилася відносно недавно, і в компанії Razer на цьому полі поки не з’явилося серйозної конкуренції. Якщо у ваших планах – увірватися в кіберспорт або грати на дуже високому, стримерському рівні в онлайн-проекти, то зупиніть свій вибір на цій “клавіші”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.