Нові iPad оснащені меню здоров’я батареї, що включає лічильник циклів та опцію обмеження зарядки до 80%

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

В останніх моделях iPad Air та iPad Pro з’явилося нове меню «Здоров’я» акумулятора (Battery Health) у додатку «Налаштування», яке недоступне на старих моделях iPad і включає опції, що раніше були притаманні лише моделям iPhone 15.

Реклама

Як підтверджує ресурс iCulture, при відвідуванні «Налаштувань» ➝ «Акумулятор» на нових iPad з’являється нове меню, в якому перераховані «Здоров’я акумулятора» (з показаннями типу «Нормальний»), «Максимальна ємність», «Кількість циклів» та опція оптимізації до 80%. Користувачі також можуть побачити докладну інформацію про те, коли батарея була виготовлена ​​і коли вона була вперше використана.

Код, знайдений раніше в бета-версії iPadOS 17.5, згадував меню Battery Health, і було висловлено припущення, що воно може бути призначене тільки для нових iPad. Примітно, що лічильник циклів і можливість суворішого обмеження зарядки понад 80% досі були ексклюзивними функціями iPhone 15-ї серії і не зустрічалися на старих моделях смартфонів.

Обмеження в 80% існує окремо від функції «Оптимізованої зарядки» в ранніх моделях iPhone, яка, вивчаючи щоденний режим заряду пристрою, інтелектуально відкладає зарядку понад 80% до відповідного моменту. Коли увімкнено жорстке обмеження в 80%, iPad ніколи не буде заряджатися понад цей відсоток, за винятком поодиноких випадків, щоб підтримувати точну оцінку стану заряду батареї. За словами Apple, скорочення часу повної зарядки акумулятора дозволяє зменшити його зношування та збільшити термін служби.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ