Слух: Huawei готує до запуску свою альтернативу ChatGPT

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще 2021 року у HUAWEI з’явилася велика мовна модель Pangu. За інформацією Huawei Central, на її основі компанія розробляє АІ-бот Pangu Chat. Портал розповів усі відомі подробиці про мовну модель і про майбутній продукт китайського техногіганта.

Модель Pangu отримала 100 мільярдів параметрів (у GPT-3 їх 175 млрд) і навчена на природній мові людини. Вона здатна працювати з інформацією про погоду, відомості про місцезнаходження, текстом і аудіо, вміє розпізнавати і генерувати відповіді, а також підтримує донавчання на невеликих наборах даних. Повідомляється, що у компанії є і більш просунута версія моделі з 1,1 трлн параметрів (на рівні GPT-3.5): для її тестування використовували щонайменше 2000 власних ШІ-процесорів Ascend 910.

Раніше в Китаї жодна з компаній не представляла модель із такими можливостями. За попередньою інформацією, реліз фірмового чат-бота може відбутися на заході Developer Conference (Cloud) 7 липня. З чуток, його представлять як засіб для корпоративного або державного застосування, тому він не буде доступний пересічним користувачам.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.