Комп’ютер не підключається до Wi-Fi. Прості способи вирішення проблеми

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми настільки звикли завжди і скрізь користуватися Wi-Fi, що сприймаємо його як щось зрозуміле. Проблеми підключення до бездротової мережі можуть зіпсувати настрій на весь день. Що робити, щоб такого не сталося, зараз розповімо.

Чому комп’ютер не підключається до Wi-Fi

– Комп’ютер перебуває в режимі польоту
Переконайтеся, що комп’ютер не перебуває в режимі польоту, який вимикає Wi-Fi.
Якщо пристрій у режимі польоту, на панелі керування буде значок у вигляді літака на панелі завдань — натисніть на нього, а потім виберіть «Режим польоту» у спливаючому меню, щоб вимкнути його.

– Модуль Wi-Fi вимкнено
На ноутбуці може бути фізичний вимикач модуля Wi-Fi, і його можна випадково переключити. Перевірте сторони гаджета і переконайтеся, що перемикач у правильному положенні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

– Адаптер Wi-Fi необхідно перевантажити
Іноді виникають банальні технічні збої, через які Wi-Fi не працює належним чином, і найпростіший спосіб виправити це – вимкнути його, а потім знову увімкнути.

Ви можете перевантажити адаптер Wi-Fi, перевівши його в режим польоту на кілька секунд — клацніть значок Wi-Fi на панелі завдань і виберіть «Режим польоту». Або просто повністю перезавантажте комп’ютер, натиснувши «Пуск», потім «Живлення» та «Перезавантажити».

До речі, зараз перезавантажте і маршрутизатор. Як би банально це не звучало, але більшість проблем вирішується саме цією нехитрою процедурою.

– Драйвери мережного адаптера застаріли
Щоб уникнути цієї причини, оновіть драйвери адаптера. Відкрийте «Диспетчер пристроїв» (клацніть правою кнопкою миші на кнопці Пуск), розгорніть пункт «Мережні адаптери» зі списку. Адаптерів у списку може бути досить багато, шукайте Wireless Adapter. Клацніть по ньому правою кнопкою та виберіть у контекстному меню «Оновити драйвер». Виконайте вказівки та після перезавантаження комп’ютера перевірте, чи зможете ви знову підключитися до Wi-Fi.

Якщо всі ці поради не допомогли і підключення до Wi-Fi не відновилося, швидше за все, проблема в несправності обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.