Власник TikTok відмовиться від продажу соцмережі у США і швидше закриє додаток

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Власник і материнська компанія соцмережі TikTok, китайська корпорація ByteDance, заявила про неможливість будь-яких поступок владі США після ухвалення закону, який поставив сервіс на межу виживання у США.

Після того, як сенатори проголосували за примусовий продаж американської платформи TikTok, материнська компанія висловилася з цього приводу гранично чітко. Якщо не залишиться жодних юридичних важелів впливу на ситуацію і боротьби з “неконституційним” рішенням Сенату, ByteDance відмовиться від будь-яких угод із потенційним американським покупцем і зовсім закриє і без того збитковий застосунок у США.

Заява ByteDance з’явилася після повідомлень американських ЗМІ про те, що компанія розглядала варіанти продажу TikTok без базового алгоритму, який є невід’ємною частиною його функціональності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але справа якраз у тому, що алгоритми, які забезпечують роботу TikTok, мають вирішальне значення для роботи ByteDance. За словами джерел, це робить продаж застосунку з його алгоритмами вкрай малоймовірним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.