Нова функція Android заощадить до 60% пам’яті на вашому смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пам’ять смартфонів забивається досить швидко, а регулярно проводити чистку більшості власників ліньки. Тож рано чи пізно настає момент, коли доводиться судорожно міркувати, які програми можна видалити, а які краще залишити.

Google анонсувала нову функцію, яка дасть змогу відтермінувати цей момент. З нею додатки, які використовують рідко, будуть автоматично архівуватися. У стислому вигляді вони почнуть займати набагато менше місця, при цьому з пристрою нікуди не видаляться – за необхідності будь-який можна оперативно розархівувати і запустити.

Працювати функція буде таким чином:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Щойно користувач спробує встановити новий додаток з Google Play на смартфон, у якого закінчується вільна пам’ять, з’явиться спливаюче вікно з пропозицією увімкнути автоматичне архівування.
  2. Невикористовувані додатки, раніше встановлені користувачем, почнуть архівуватися. Щоб не заплутатися, всі стислі додатки позначатимуться в інтерфейсі значком хмари.

Нова функція інтегрується в Google Play і стане доступна в одному з найближчих оновлень Android. За словами розробників, вона допоможе звільнити до 60% пам’яті, яку займають додатки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.