Приховане налаштування MIUI, яке дозволить продовжити час роботи Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо у вас смартфон Xiaomi, вітаємо це цілком гідний гаджет. Хоча, як і в більшості випадків, користувачі не знають, на що здатний їх пристрій, адже багато функцій приховані так, що навіть досвідченому користувачеві складно до них дістатися.

Сьогодні розповімо про налаштування MIUI, які варто зробити, щоб автономна робота смартфона стала довшою. Йдеться про відключення деяких опцій, які витрачають чимало ресурсів вашого пристрою.

Почнемо з позиціонування. Найчастіше ця опція активна в багатьох програмах за замовчуванням. Безперечно, функція геолокації важлива і потрібна, а в роботі багатьох програм обов’язкова. Наприклад, рідко буває, щоб навігатор працював без визначення місцезнаходження і лише у випадку, якщо він в принципі може працювати офлайн. Та сама історія з додатками, що надають дані про прогноз погоди тощо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо програма без геолокації марна, то налаштувати телефон потрібно так, щоб місцезнаходження включалося тільки на час використання програми. Для додатків, де геолокація жодної ролі не відіграє, її варто вимкнути. Більше того, точно не варто тримати цю опцію, включену весь час.

Відключаєте лише одну функцію, і час автономної роботи значно збільшується.

Наступна необов’язкова функція – Wi-Fi. Це опція, яка не перестає працювати, навіть якщо ви поза зоною дії мережі. Якщо Wi-Fi увімкнено, пристрій безупинно шукатиме мережу і намагатиметься підключитися до неї.

Ви користуєтеся бездротовим підключенням до мережі чи ні, воно витрачає ресурси батареї та зменшує час автономної роботи. Навіть якщо ви відключите Wi-Fi у налаштуваннях, це не означає, що він не залишиться працювати у фоновому режимі для деяких програм та сервісів.

Тому потрібно знайти налаштування та відключити ці опції, щоб вони не працювали, коли вам це не потрібно.

Для користувачів смартфонів із MIUI 13 така можливість є. До речі, для деяких ранніх версій це також доступно, наприклад, для MIUI 12.5 і т.д.

Отже, щоб вимкнути непотрібні опції, що працюють у фоновому режимі:

  1. Заходьте до налаштувань.
  2. Перейдіть до розділу «Розташування».
  3. Далі в “Геолокація” і переходьте в рядок “Точність геолокації Google”.
  4. Перетягніть «повзунок» у неактивне положення у розділі «Точніше розташування».

Тепер, щоб повністю відключити Wi-Fi, вам достатньо буде відключити цю опцію в налаштуваннях центру управління. Однак, після оновлення MIUI попередні параметри можуть збитися. Тоді потрібно буде повторити наведені вище дії.

Такі налаштування дозволять вам вимкнути функцій і програм Google постійний доступ до Wi-Fi та геолокації, навіть у фоновому режимі.

Чи вийшло у вас обмежити дію додатків? Розкажіть, як це вплинуло на тривалість роботи телефону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.