Чи потрібно вимикати приставку зі Смарт ТВ на ніч

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Асортимент розумних гаджетів настільки широкий, що іноді вони дають друге життя застарілим речам. Ось, наприклад, здавалося б: що можна зробити із звичайним телевізором? Тільки перепродати за символічною ціною на інтернет-майданчику або викинути на смітник. Але досить купити недорогу Андроїд-приставку — і ось старий пристрій буквально починає жити новим життям! Стрімінгові сервіси, YouTube, ігри та просто корисні програми — все це моментально стає доступним на телевізорі. Але питання: а чи потрібно відключати приставку зі Смарт ТВ на ніч? Скільки енергії вона взагалі витрачає? Постараємося відповісти на ці запитання у нашій статті.

Чимало користувачів переживають за збереження своїх пристроїв, тому їх хвилює цілком резонне питання: а чи потрібно відключати Андроїд-приставку з розетки ? Тут є кілька варіантів.

Як вимкнути Андроїд приставку

Є кілька способів вимкнути приставку на ТВ. Найпростіший – залишити її і телевізор у включеному стані. Система просто запустить заставку (якщо вона увімкнена), а при першому торканні кнопки пульта знову поверне вас туди, де ви зупинилися. Час бездіяльності налаштовується вручну в Налаштуваннях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Можна вимкнути саму приставку із комплектного пульта. Вона перейде в режим зниженого енергоспоживання і почне працювати знову, коли ви увімкнете.
  • При вимиканні телевізора з пульта, приставка залишиться в тому ж стані, в якому ви залишили її, оскільки подача енергії не зупиниться. Увімкнувши телевізор, ви, швидше за все, побачите заставку, що працює.
  • Зверніть увагу, що якщо підключити Android-приставку до телевізора через USB як джерело живлення, то при вимиканні телевізора вона також повністю відключатиметься. Тобто, при повторному включенні ви побачите логотип виробника та Android TV, а система підвантажуватиметься заново.

Останній спосіб не дуже зручний, тому краще підключити ТВ-приставку до розетки , щоб вона не залежала від живлення телевізора. З іншого боку, це дозволяє не залишати її ввімкненою зайвий раз: індикатор, що світиться, який є у багатьох моделей, не буде мерехтіти посеред ночі в темній кімнаті.

Чи варто відключати приставку зі Смарт ТВ

Справді, адже висока ймовірність перегріву чи витрати енергії, яка справді є. Хтось необачно вважає, що приставка Smart TV не вимикається , але насправді вона просто переходить у режим сну.

У ньому приставка буде доступною для оновлень і прискорить завантаження контенту, оскільки вона буде активна у фоновому режимі: по суті вона простоюватиме як телевізор на Android TV. Отже, відключати приставку зі Смарт ТВ не варто , якщо користуєтеся нею більше одного разу на тиждень. Подумайте самі: якщо так постійно робити, то це буде незручно для вас. Системі потрібно буде підвантажуватись заново, а це займає деякий час.

Крім того, програми будуть закриватися і при підключенні знову завантажуватимуть дані, витрачати трафік. Виростає і навантаження на залізо в приставці, яке, будемо відвертими, не топове як у смартфонів. Але відключати приставку потрібно хоча б раз на тиждень. Але навіщо? Все просто.

  • Перезавантаження системи корисне при частому використанні: вона дозволяє скинути помилки та перезапустити пристрій.
  • Відключити розетку, щоб уникнути перегріву варто, якщо їдете більш ніж на тиждень або просто не користуєтесь телевізором.
  • Приставка витрачає мінімальну кількість енергії навіть у режимі очікування — як і зарядник у розетці. Потужність в середньому становить 5 Вт: залежно від регіону, це допоможе заощадити близько 100 гривень за рік. За ці гроші можна купити хороший кабель Type-C на АліЕкспрес!

А чи потрібно відключати Андроїд-приставку на ніч ? Це залежить від ваших уподобань. Зазвичай умовний Xiaomi Mi TV Stick взагалі не чіпають і залишають його підключеним до телевізора. Виймати його з роз’єму HDMI не потрібно, якщо користуєтеся щодня: це можна порівняти з тим, якщо постійно вимкнути телевізор на Android TV з розетки — про це ми нещодавно розповідали. Достатньо лише вимкнути сам телевізор із пульта, а приставка сама перейде в режим очікування і витрачатиме мінімум енергії.

А ось при тривалій відсутності я рекомендував би все ж дістати її з роз’єму телевізора. Так ви заощадите трохи електроенергії, знизите знос комплектуючих і шанс того, що її випадково відламають свійські тварини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.