Який iPhone варто купити у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бренд Apple – гігант. Для когось він переоцінений, для когось це символ сучасності, а для когось просто мода, яка піде з виходом на ринок смартфонів іншого бренду з великим впливом на масову культуру. У будь-якому випадку, бренд із Купертіно не можна звинуватити у стагнації – щороку він представляє нові смартфони, при цьому відсуваючи на другий план старі моделі. Дізнайтеся сьогодні, який iPhone варто купити у 2023 році.

Що нам подобається у телефонах Apple?

Бренд Apple може асоціюватися з гламуром і снобізмом, але насправді за блискучим яблуком ховається щось більше – надзвичайно технічно просунутий пристрій, який, здається, задає тренди у швидкості та комфорті використання. Для багатьох найновіший смартфон з яблуком – найкращий смартфон – спроба переконати вас у зворотному зазвичай зазнає невдачі. Чи є сенс у цьому підході? Виявляється однозначно так.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Неперевершена продуктивність. Кожен процесор Apple останнього покоління визначає тенденції в технологічному прагненні до максимально можливої ​​продуктивності. Щороку бренд вносить деякі зміни у свої процесори, які щоразу віддаляються від конкурентів Android на дедалі більшу відстань.

Простота використання – головна перевага смартфонів Apple – це ще й простота використання. З телефонами цієї марки, незважаючи на їхню велику технічну досконалість, впоратися напевно зможе кожен.

Ідеальна периферія — бренд Apple наголошує на сучасності та в плані екранів. Дисплей Super Retina дуже чіткий завдяки високій роздільній здатності та високій щільності пікселів, а технологія OLED вражає своїм глибоким чорним, як ніч.

Однак переваг набагато більше. Бренд Apple удосконалює основну камеру, а в кожному новому айфоні ще й покращена батарея – завдяки чому смартфон з кожним роком служить все довше та довше. Це просто добрі телефони. На жаль, не дуже дешево.

Айфон на 2023 рік – який вибрати?

Бренд Apple представляє iPhone щороку – зазвичай на прес-конференції, що проводиться у період із вересня по жовтень. Це свято для шанувальників сучасної техніки, не лише шанувальників цього американського бренду, а й людей, які щиро цікавляться розвитком сучасних технологій.

На 2023 рік варто робити ставку на айфони, які будуть підтримуватись виробником ще як мінімум кілька років, з відповідною швидкістю та масою функцій, які досі є «актуальними». Таким чином, варто відмовитися від вже трохи застарілих на старті пристроїв, і зовсім не через їхню швидкодію, а іноді через період наближення періоду відсутності підтримки з боку розробників і самого виробника.

iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro і 12 Pro Max – смартфон 2020 року з величезною продуктивністю

iPhone 12, показаний світові у вересні 2020 року, є чотирнадцятим поколінням iPhone, оснащеним надзвичайно ефективним процесором Hexa-Core з одноядерною тактовою частотою 3,1 та 4 ГБ оперативної пам’яті LPDDR4. Апарат був і залишається блискавичним, і в той же час відносно недорогим, особливо на вторинному ринку. Це гарний вибір, а також чудовий телефон.

Набагато більш високу продуктивність характеризують два iPhone, що займають ще більш високе місце у портфелі брендів Apple. 12 Pro і 12 Pro Max, адже мова про них – чудовий варіант для економних людей, які хочуть йти в ногу з технологічними новинками, але при цьому не хочуть витрачати багато грошей на покупку нового пристрою, показаного на кінець 2022 року. Версія Pro має 6,1-дюймовий екран і 4-кратний оптичний зум, а версія Pro Max має 6,7-дюймовий екран і 5-кратний зум.

iPhone 13, 13 Mini, 13 Pro і 13 Pro Max – ще більше, але ще дорожче

iPhone 13 і 13 Pro на рік молодший, а значить, і новіші моделі з логотипом надкушеного яблука, представлені світу в 2021 році. iPhone 13, оснащений тим самим екраном, що і модель 12, і аналогічною системою з двох камер з 2-кратним оптичним зумом – її вдале рішення. Однак моделі iPhone 13 Pro та 13 Pro Max радують. Бренд Apple, як і у випадку зі своїми iPad, використовував систему ProMotion, що полягає в можливості пристрою змінювати частоту оновлення – від 10 до 120 Гц. Це рішення дозволяє отримувати більше задоволення, наприклад від відеоігор, і в той же час знижує витрати заряду батареї в режимі очікування.

Серед новинок також можна відзначити можливість запису у форматі ProRes, а також подвоєну максимальну внутрішню ємність, яка зросла з 512 ГБ у топових 12 Pro Max до 1 ТБ.

iPhone 14, 14 Plus, Pro і Pro Max – повернення до витоків і острів мрії

iPhone 14 – це остання версія iPhone, яка мало чим відрізняється від варіанта 13. Основні зміни торкнулися моделей Pro і Pro Max. Поки що у верхній частині пристрою можна побачити виріз , тобто. невеликий виріз в екрані , де розташовувалися основні датчики пристрою, включаючи, наприклад, датчик наближення. У iPhone 14 виріз зменшився у розмірах.

Динамічний острів, адже йдеться про це рішення, є вирізом, який, на відміну від вирізу, не з’єднується з верхнім краєм екрану, а є його окремою областю – динамічним островом. Функціональність була розширена – досі виріз мав лише практичну функцію, але тепер бренд Apple використовував цю область для представлення різних функцій, включаючи індикацію GPS або сповіщення.

Яке рішення можна вважати найкращим? Це справді залежить головним чином від багатства вашого гаманця. Нові пристрої, звичайно ж, вносять деякі зміни в специфікацію. Деякі з них можна вважати новаторськими, наприклад у випадку з Dynamic Island, але деякі не будуть використовуватися більшістю покупців, наприклад, функція запису ProRes. Чи варто йти на компроміси? На це питання немає однозначної відповіді – варто проаналізувати свої фінансові можливості та очікування та вибрати телефон, який не надто обтяжуватиме домашній бюджет.

Як полегшити свій вибір?

Варто знати, що для більшості людей смартфон – це не лише службовий предмет, призначений для спілкування з іншими людьми та роботи. Це також кумедний комбайн, де ви можете дивитися фільми, читати новини, грати у відеоігри, слухати музику і навіть робити домашнє завдання. Тому варто вибрати модель, яка зможе виправдати всі очікування споживача.

Люди, які використовують смартфон для стандартних цілей, включаючи роботу або текстові повідомлення, можуть вибрати найдешевшу модель, доступну на ринку. Наприклад, модель 12 Mini забезпечить повний доступ до iMessage та FaceTime і напевно активно підтримуватиметься брендом Apple ще довгі роки.

Для розваг краще вибрати смартфон із великим дисплеєм, бажано iPhone 12, 13 або 14 у версії ProMax. Ці телефони забезпечують більший комфорт при використанні мультимедійного контенту, вони також зручніші при виконанні творчої роботи, наприклад, при редагуванні фотографій, створенні фільмів або написанні статей.

Часті питання:

1. Який телефон Apple працюватиме в 2023 році?

У 2023 році будуть працювати практично всі смартфони Apple – починаючи з 12 до 14 Pro Max. Всі пристрої мають відносно невеликі покращення, але найбільші зміни привносять 14 Pro та 14 Pro Max. Це Dynamic Island, що прийшов на зміну не так тепло прийнятому вирізу, вперше представленому світу iPhone X.

2. На що звернути увагу при покупці смартфона?

Купуючи телефон Apple, варто насамперед реально оцінити свої очікування та фінансові можливості. Кожен iPhone у 2022 році – від 12 до 14 – забезпечуватиме практично необмежену швидкість та якість фото, але відмінності можуть бути пов’язані з конкретними деталями. Оцініть технічні характеристики вибраного варіанта та порівняйте його з іншими моделями цієї американської марки.

3. Чи є старий смартфон Apple на 2023 рік хорошим рішенням?

Так – смартфони Apple зазвичай користуються повагою у користувачів, а окремі моделі телефонів рідко виходять з ладу повністю. В Україні цей бренд вважається преміальним, що також відбивається на їх використанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.