Названо 5 недоліків iPad 10, про які Apple не розповість у рекламі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

18 жовтня Apple показала iPad 10 — нову версію базового планшета для освіти та людей, які не розглядають подібний пристрій як повноцінну заміну потужного ноутбука. Ось дивишся на нього і думаєш: «Нарешті купертинівці уніфікували дизайн і зробили девайс сучасним». Але таким новий iPad здасться лише людині, яка не звикла вдаватися до деталей. На практиці мінусів iPad 2022 так багато, що з ймовірністю 95% ви дійдете висновку про те, що краще купити будь-який інший планшет від тієї ж Apple.

Стілус для iPad

«Дочекалися!» – Вигукнув кожен фанат Apple, коли дізнався, що iPad 10 отримав роз’єм USB Type-C. Це дійсно важливе нововведення, що дозволяє швидше передавати файли з одного пристрою на інший і підключати до Айпад різну периферію без перехідників. Але Apple не була б собою, якби свідомо не створювала перешкод.

Наявність USB-C та дизайну з плоскими гранями в iPad 10 не стала достатньою нагодою, щоб Apple додала підтримку Pencil 2. Маючи в руках планшет 2022 року , ви будете змушені взаємодіяти з ним за допомогою стілус 7-річної давності. Але інтерес тут представляє навіть відсутність сумісності з сучасним аксесуаром, а спосіб підключення Apple Pencil до iPad 2022.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стілус 2015 року має конектор Lightning, який, як ви розумієте, за всього бажання ну ніяк не вдасться вставити в USB-роз’єм нового Айпада. Як бути? Будьте ласкаві купити перехідник за 9 $. Ну а якщо ви з тих, хто вважає Apple Pencil марним аксесуаром, подивіться, що він уміє.

Клавіатура для iPad

Припустимо, Apple Pencil – не найкорисніший аксесуар, необхідний хіба що для рукописного введення або малювання. Але ось клавіатура для iPad – по-справжньому важливий додаток, який незамінний при використанні планшета як друкарська машинка. Якщо ви любите тільки фірмові аксесуари Apple і є власником сучасних iPad Air та iPad Pro , то можете купити просунуту Magic Keyboard за 299 $ або економ-версію Smart Keyboard Folio без тачбара за 179 $.

А що Apple може запропонувати власнику нового iPad 10? Тільки Magic Keyboard Folio за 249 $, розроблену спеціально для ювілейного планшета. Незважаючи на візуальну схожість iPad 2022 і iPad Air 2022 відносно недорога клавіатура від Air до нового девайсу не підійде. І Smart Keyboard від iPad 9 за 169 $ теж. Звичайно, незабаром з’явиться багато сторонніх клавіатур за 1000 грн , але сама Apple вибору вам не дасть.

Екран планшета

Гаразд, відкинемо убік аксесуари. Впевнений, що переважна більшість власників Apple iPad користуються планшетом виключно з метою споживання контенту, в чому важливу роль відіграє дисплей. Дивлячись на сухі характеристики iPad 10 може здатися, що він отримав класний екран. Це 10,9-дюймова IPS матриця з роздільною здатністю 2360х1640. Прям як у iPad Air 5? Ні! Apple і тут примудрилася зробити каверзу.

Хоча матриця екрану iPad 10 така сама, як на iPad Air 5, у базовому планшеті дисплей має повітряний прошарок. З цього випливає відсутність підтримки Apple Pencil 2-го покоління, і товщина нового Айпада (майже на міліметр більше, ніж на Air). Однак дивує не так навмисне розмежування пристроїв 2-х різних цінових діапазонів, скільки використання такої технології дисплея, властивої хіба що дешевим планшетам. А iPad 10, забігаючи вперед, — аж ніяк не бюджетний варіант, представлений на ринку.

iPad 10 – яка пам’ять

З точки зору вбудованої пам’яті складно було мати ілюзії щодо конфігурацій iPad 2022. Якщо iPad Air 5 у базовій версії отримав лише 64 ГБ, то чого ми чекаємо від iPad 10? Його накопичувач теж розрахований всього на 64 гігабайти, яких за мірками 2022 критично мало, якщо у вас не оформлена платна підписка на один з хмарних сервісів.

Ну і, звичайно, ніхто крім Apple не може зробити так, щоб покупця було позбавлено оптимального варіанту на 128 ГБ. Хочеш більше пам’яті – спеціально для тебе версія на 256 ГБ. Ось тільки коштує такий жирний варіант як iPad Air 5-го покоління на процесорі Apple M1 із нормальним дисплеєм.

Ціна iPad 2022

Якщо вже я побіжно відзначив дорожнечу нового планшета, то давайте ще раз нагадаю, за скільки можна купити iPad 10. Ціна за версію на 64 ГБ – 449 $, а за 256 ГБ – 599 $. І все це iPad 2022 Wi-Fi . Модифікації за допомогою мобільного зв’язку обійдуться в 559 $ і 749 $ відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.