Названі популярні Chrome-розширення з аудиторією близько 1,5 мільйона осіб, які крадуть дані користувача

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сьогоднішній день Google Chrome – один із найпопулярніших браузерів на планеті. Не в останню чергу це так, тому що для нього написано безліч абсолютно різних розширень.

Але така їхня поширеність часом грає злий жарт з браузером. Так, наприклад, фахівці McAfee опублікували звіт, в якому розкрили відразу п’ять популярних Chrome-розширень, які крадуть дані користувачів під час перегляду сайтів.

Повідомляється, що загальна їхня аудиторія становить майже 1,5 млн осіб. Що ж до назв шкідливого софту, то вони: Netflix Party, Netflix Party 2, Full Page Screenshot Capture, FlipShope і AutoBuy Flash Sales.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що найцікавіше, Google не те щоб оперативно відреагувала на звіт. Так, пошуковий гігант видалив лише Netflix Play, Netflix Play 2 та AutoBuy Flash Sales. Два інших розширення все ще доступні для завантаження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.