Що нового в iOS 16 beta 2. Зібрали всі основні функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перед релізом своїх операційних Apple щорічно проводить поглиблене тестування серед розробників, а потім і звичайних користувачів за допомогою публічних бета-версій . Такі версії операційних систем часто не відрізняються стабільністю, але кількість охочих спробувати їх зростає з кожним роком. Ось і цього разу, із запуском попереднього тестування iOS 16 , велика кількість користувачів вирішили протестувати нову операційну систему задовго до її виходу.

Вчора в Купертіно випустили другі бета-версії всіх своїх операційних систем: iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 та macOS Ventura. У цьому матеріалі подивимося, що нового з’явилося в iOS 16 і які помилки було виправлено.

iOS 16 beta 2 – що нового

Нові колірні фільтри дозволяють налаштувати шпалери під настрій.

Для того щоб самостійно протестувати нові функції iOS 16 необхідно встановити бета-версію для розробників. В окремому матеріалі ми розповідали чому не варто встановлювати такі прошивки на свій смартфон. Якщо ви все ж таки вирішили оновитися, то скористайтеся нашою інструкцією.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головним нововведенням iOS 16 на презентації Apple назвала кастомізовані екрани блокування. Як змінити екран блокування на новій операційній системі, ми розглядали в окремій статті. У другій бета-версії доданий чіткий механізм видалення непотрібних локскринів:

  • Розблокувати iPhone.
  • Не переходячи на робочий стіл, затримати палець на екрані блокування, щоб відкрити налаштування.
  • Змахнути непотрібний локскрин нагору і натиснути на кошик.

При встановленні нових шпалер тепер пропонується обрізати їх під розмір екрану. Раніше таке повідомлення не виводилося. Додатково з’явилися два нові колірні фільтри – Duotone і Color Wash.

Відновилися і динамічні шпалери “Астрономія”. Якщо у вас встановлена ​​«Земля», то тепер ваше реальне розташування на них відображається зеленою точкою. Окремо варто відзначити, що тепер їх можна використовувати на iPhone XS та iPhone XR.

У другій беті з’явилося те, на що ми чекали більше 10 років. Автоматичне резервне копіювання в iCloud тепер можливе через мережу. Те, що мало бути запроваджено дуже давно, з’явилося лише зараз. Apple намагалася заощаджувати трафік своїх користувачів. Але є ті, хто користується лише мобільним інтернетом, і з резервним копіюванням завжди були труднощі.

iMessage на iPhone в iOS 16

Відредаговане повідомлення на старих версіях iOS надходить як нове з текстом «Змінено на…».

Найпомітнішими змінами в iOS 16 beta 2 зазнав додаток «Повідомлення». На презентації Apple повідомила, що у новій операційній системі з’явиться дванадцять нових підкатегорій в API фільтрації SMS -повідомлень. Саме у другій бета-версії ці підкатегорії стали доступними розробникам.

Тепер система найбільш якісно зможе розпізнавати повідомлення з невідомих номерів та визначати спам це чи ні. Окремо слід зазначити, що додалася можливість повідомити про небажаний SMS оператор зв’язку. Поки що ця функція працює в США, але сподіватимемося, що й наші оператори приєднаються.

Тепер вхідні повідомлення з різних номерів можна відокремити один від одного.

Ті користувачі, які використовують дві SIM-картки, отримали можливість відображати повідомлення окремо для кожного номера. Тепер можна переглядати всі розмови разом або виводити на екран лише повідомлення, які прийшли на один із номерів.

iOS 16 привнесла в iMessage довгоочікувані функції редагування вже відправлених повідомлень і скасування відправки. Ці нововведення мали одне серйозне обмеження: користувачі ранніх версій iOS не бачили зміни, внесені в повідомлення. У другій бета-версії якщо ви відредагували повідомлення, а в адресата встановлена ​​стара версія операційної системи, то йому прийде ще одне повідомлення з новим текстом.

Apple потихеньку починає прокачувати стабільність своєї операційної системи і доводить до розуму нові функції. Сподіватимемося, що в Купертіно на цьому не зупиняться і зроблять із iOS 16 відмінну, безглючну операційну систему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.