Переваги та недоліки нового смартфона Poco M4 Pro 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Телефон Poco M4 Pro 5G є міжнародною версією моделі “Note 11” бренду “Редмі”. Пристрій оснащений непоганим процесором фірми Mediatek, 50-мегапіксельною оптикою компанії Samsung та екраном на 6.6 дюймів.

Що в коробці?

В комплект входить якісний силіконовий чохол, зарядний пристрій, скріпка для SIM-карток та інстуркція.

Дизайн

Смартфон отримав дисплей розміром 8.8 х 75.8 х 163.6 мм та масою 197 грам. Передня панель захищена склом, але неможливо визначити сертифікацію матеріалу. Задня частина виробу та рамка виготовлені із пластику, тому на них видно сліди від людських рук. Модуль для зйомки виступає на 1.6 мм над корпусом і заважає мобільному без кришки рівно розташовуватися на твердій горизонтальній поверхні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розблокувати пристрій можна за допомогою датчика відбитків пальців (вбудований у кнопку живлення) або приладу, що розпізнає особу. Перший механізм працює коректно та швидко.

Внизу вмонтовано динамік, порт USB – C, основний мікрофон та роз’єм для підключення дротових навушників. Зверху знаходиться ще один гучномовець, а також інфрачервоний передавач. Тут можна використовувати дві сім – карти Nano або “симку” і micro SD для розширення пам’яті. Керування телефоном здійснюється за допомогою жестів або сенсорних кнопок.

Модель Поко М4 Про виглядає сучасно, краї ліворуч і праворуч від дисплея вузькі (3 мм). Ширина підборіддя становить 6 мм. Якість складання хороша, у виробі немає гострих країв та великих зазорів. На жаль, у пристрої відсутні індикатор повідомлень та гібридний слот.

Екран

Смартфон отримав IPS – панель в 6.6-дюймів роздільною здатністю 1080 х 2400 пікселів. Дисплей відображає чітко контент (399 ppi), тому можна дивитися відео у форматі Full HD. Тут немає підтримки розширеного динамічного діапазону HDR. Частота кадрів екрану становить 90 герц. У цій ціновій категорії дане оновлення анімації нема за що критикувати. Однак дисплеї, розроблені за такою технологією, мають нижчу яскравість ніж панелі AMOLED.

У налаштуваннях екрана присутні насичений, стандартний і яскравий режими, а також регулювання колірної температури. Контрастність відмінна, стабільність кутів огляду нормальна. Доступна опція для читання та темний функціонал. Частота дискретизації – 240 герц.

Система

Смартфон виконує завдання завдяки чіпсету Dimensity 810 компанії Mediatek, розробленому за 6-нанометровим процесом. Дана мікросхема не є якоюсь особливою і значно поступається аналогічному елементу в моделі «Поко Х3 Про».

Оперативна пам’ять LPDDR4X забезпечує швидкість 28 ГБ/с, внутрішня (UFS 2.2) – (читання/запис) – 977/484 МБ/с. У режимі 90 Гц система із фірмовою надбудовою MIUI 12.5 завжди працює плавно. Потужність процесора достатньо для простих ігор. Однак вимогливих програм краще не запускати. Можуть з’являтися небажані зависання утиліт.

У Poco M4 Pro є багато попередньо встановлених програм, більшість з них марні, їх рекомендується видалити. Тут також потрібно відключити рекламу і тоді вийти швидкий лаунчер із регулярними оновленнями безпеки.

Оптика

Камера розроблена корпорацією Samsung, вона має роздільну здатність 50 МП. Тут є також надширококутна лінза (8 МП) та селфі – об’єктив на 16 мегапікселів.

1. Денні знімки

Зображення з головної оптики виходять чіткими із нормальною деталізацією. На жаль, режим HDR практично марний. Сенсору з ультрашироким кутом огляду не вистачає різкості по краях фотографій, але загалом лінза залишила приємне враження. Навіть без додаткових об’єктивів телефон створює порядні портрети. Іноді особи людей здаються неприродними, але це нормально для такої ціни.

2. Нічні фото

Під час настання темряви на зображеннях з’являються шумові ефекти, і відповідна опція покращення практично нічого не змінює. Деталізація трохи підвищиться, якщо збільшити яскравість

3. Селфі

Автопортрети мають природні кольори і хорошу динаміку. Розмитість є на знімках, але не завжди і це некритично.

4. Відео

Перед покупкою смартфона слід знати, що ролики не є сильною стороною Поко М4 Про 5G. Основна, фронтальна та додаткові лінзи роблять прийнятний контент у денний час. Вночі камера показує погані результати.

Зв’язок

Прийом та швидкість передачі даних відмінні. Мобільник підтримує всі сучасні мережеві частоти, якість дзвінків чудова. Датчик наближення успішно виконує завдання, надійно затемнює та освітлює дисплей. До Вай Фай претензій немає. Виробник не забув про місце для під’єднання дротових навушників та FM – радіо.

Функція NFC дозволить користувачам здійснювати мобільні платежі, Bluetooth правильно взаємодіє з приладами. Прийом GPS хороший, проблем із навігацією не виникало. Стереодинаміки звучать голосно, навіть є відтінки басів та високі частоти.

Батарея

Акумулятор телефону отримав ємність 5000 міліампер – годин. При частоті екрана 90 герц пристрій «попроситься» до розетки через 11 годин. Зарядка відновить мобільний телефон у повний робочий стан (100%) за 70 хвилин.

Переваги та недоліки моделі

1. Швидка IPS – панель із частотою 90 Гц.
2. Гарний час автономності батареї.
3. Точний датчик відбитків пальців.
4. Заряджання потужністю 33 вати.
5. Нормальна камера.
6. Гучні стереодинаміки.
7. Чудовий передній об’єктив.
8. Лише гібридний слот.
9. Низька яскравість дисплея.
10. Завищена первісна вартість виробу.

 

Висновок

Модель Poco M4 Pro 5G стане привабливою для придбання, якщо її вартість зменшиться до 150 євро (близько $170). Тоді вона буде ідеальним виріб у такому ціновому діапазоні. Звичайно, доведеться обійтися без відео 4K та яскравого дисплея. Але це не страшно, коли гарний дизайн, чіткий екран, достатня продуктивність і непогана камера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.