Знайдений простий і непомітний спосіб зламати акаунт WhatsApp

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці попередили про новий спосіб злому і відведення аккаунта WhatsApp. Фішинг виглядає цілком невинно, і жертва навіть не помітить, що у неї вкрали доступ до облікового запису і листуванні.

Як працює фішинг:

Користувачеві приходить SMS-повідомлення з кодом, а потім один просить повідомити йому присланий код. Якщо це зробити, з великою часткою ймовірності ваш аккаунт буде захоплений.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цей код використовується для відновлення доступу до аккаунту. У повідомленні є попередження про те, що цим кодом можна ділитися з іншими людьми, але багато хто ігнорує його. Їх пильність приспали тим, що код запросив їх знайомий (який швидше за все теж зламаний). Зловмисник, який отримав код, може зайти в чужий рахунок і отримати доступ до листування та особистих файлів, якщо вони збережені в хмарі.


Не варто панікувати – якщо не переслати цей код «знайомому», ваш аккаунт залишиться в цілості, шахраї його не вкрадуть. Проте ІБ-фахівці радять захищати аккаунт WhatsApp двохфакторною аутентифікацією, при якій вхід в месенджер необхідно підтверджувати введенням PIN-коду. Також варто звертати увагу на текст повідомлень від WhatsApp, і якщо в SMS написано, що кодом можна ділитися, то не варто повідомляти його сторонній, навіть якщо ви думаєте, що спілкуєтеся зі своїм другом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.