Microsoft зробить браузер Edge ще більш дружелюбним

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представники Microsoft пообіцяли, що найближчим часом планують внести в фірмовий браузер Edge відразу дві корисних зміни. Перше покликане зробити роботу додатка менш дратівливою, а друге націлене на користувачів з дітьми, які виходять в інтернет з батьківського комп’ютера.

В першу чергу компанія має намір змінити алгоритм роботи з’явилися ще в версії Edge 84 «тихих повідомлень». Представники Microsoft обіцяють, що користувачі отримають спрощений доступ до налаштувань цієї функції і дозволять швидко активувати спливаючі повідомлення для улюблених сайтів, деактивовані настройками за замовчуванням.

Крім того, розробники відзначили, що користувачі Edge будуть отримувати повідомлення в такому вигляді, що вони не будуть відволікати від роботи або перекривати будь-які ключові елементи інтерфейсу програми. Нововведення з’явиться в 88-й номерній збірці веб-оглядача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одну особливість оновленої версії браузера стане новий «дитячий» режим, для виходу з якого потрібно ввести PIN-код або пароль пристрою. Kids Mode ретельно контролює відкриваються дитиною сторінки і в разі виявлення небажаного контенту, блокує його.

При цьому батьки можуть самостійно додати або видалити сайти з безпечного списку. Основний же список ресурсів браузер визначає самостійно. За замовчуванням в тестовій функції доступні дві вікові групи: від 5 до 8 років, а також від 9 років і старше. Різниця між ними полягає в адаптивному інтерфейсі Edge – для молодшої вікової групи він виглядає спрощено.

Зараз тестування дитячого режиму проходить в деськтопній англомовній версії Edge на Windows і macOS, дата релізу модифікованої збірки для всіх користувачів стане відома пізніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.