Названа найдорожча компанія в світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незалежна консалтингова компанія з оцінки бізнесу Brand Finance підвела підсумки 2020 року і місяця січня, як багато великих корпорацій опублікували дані про свій прибуток. За результатами цього звіту був названий найдорожчий в світі бренд, що змістив торговельну імперію Джеффа Безоса на другий рядок загальносвітового рейтингу.

Новим лідером списку Brand Finance стала компанія Apple, вартість якої за станом на кінець січня 2021-го оцінюється в $ 263,4 мільярда – на 87% більше, ніж в минулому році. Досягти такого результату, за словами експертів, бренду вдалося завдяки політиці диверсифікації: крім продажу iPhone, корпорація почала приділяти чимало уваги сфері послуг.

«Бренд розширився за рахунок цифрових послуг, включаючи App Store, iCloud, Apple Podcasts, Apple Music, Apple TV і Apple Arcade. Тільки в перший день 2021 року абоненти App Store витратили $ 540 мільйонів на цифрові товари та послуги », – зазначає Brand Finance в своєму звіті .

Крім того, в недавньому інтерв’ю виданню Reuters глава компанії Тім Кук офіційно заявив про мільярд активних користувачів iPhone і загальній базі фірмових пристроїв в кількості 1,65 мільярда. Крім того, компанія повідомила про рекордний за всю свою історію прибутку за фінансовий квартал.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Amazon з оціночною вартістю в $ 254,2 мільярда опустився на другу сходинку рейтингу, на третій же розташувалася Google ($ 191,2 мільярда), яка зафіксувала зниження доходів в результаті пандемії. Поширення коронавірусу також негативно позначилося на діяльності Boeing, American Airlines, United Airlines і Delta, які втратили до 40% своєї ринкової вартості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.