«Київтранспарксервіс» оснащує парковки зарядними станціями для електромобілів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» повідомило про початок облаштування зарядних станцій для електромобілів на парковках в центрі Києва. Зокрема, одна з перших зарядних станцій почала працювати за адресою вул. Б. Хмельницького, 6.

Планується, що до кінця року на майданчиках КП «Київтранспарксервіс» облаштують ще кілька десятків електрозарядних станцій.

«Електромобілів в Києві стає все більше, однак інфраструктура для них ще недостатньо розвинена. Київська міська влада спільно з НАК «Нафтогаз України» організовує перший пілотний проект з облаштування на вулично-дорожній мережі Києва електрозарядних станцій для електричних автомобілів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хочу запевнити, що місто буде сприяти розвитку екологічного транспорту. Зарядні станції почнемо встановлювати на паркувальних майданчиках в центральній частині міста, а потім продовжимо і в усьому Києві », – повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов.

За його словами, вже підписаний меморандум між оператором з паркування транспортних засобів Києва КП «Київтранспарксервіс» і НАК «Нафтогаз України» про співпрацю.

Концепція розвитку паркувального простору передбачає поступове облаштування місць для підзарядки електромобілів на паркувальних майданчиках, оскільки це буде стимулювати розвиток популярності екологічного транспорту.

Нагадаємо, що в квітні поточного року НАК «Нафтогаз» відкрив першу зарядну станцію для електромобілів WeEnergy. У свою чергу Київрада збирається встановити у внутрішньому дворі безкоштовні зарядні станції для електромобілів і дозволити там безкоштовно паркуватися у вихідні дні та свята.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.