5 peчeй, якi мoгли б бyти кpaщими в iPhone X

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щo вapтo бyлo б змiнити в iPhone X пepeд випycкoм, i якi пoкpaщeння кopиcтyвaчi чeкaють вiд дpyгoї вepсiї ювiлeйнoгo смapтфoнa Apple.

У вересні компанія Apple представила новий iPhone, до 10-річчя смартфона, який нічим, окрім яблука на задній кришці,  не нагадує попередні версії. Інноваційний гаджет отримав безрамковий 5,8-дюймовий дисплей, систему розпізнавання осіб Face ID, скляний корпус в стилі iPhone 4 і ряд інших оновлень.

Новинка вартістю від 1 000 доларів за півтора місяці в продажі встигла зібрати свою армію відданих фанатів, так і відвертих ненависників. Незважаючи на всі інновації та покращення, iPhone X виявився далеко не таким досконалим, як розраховували покупці. Більш того, гаджет не витримав ряду тестів і випробувань.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні ми розповімо про п’ять речей в iPhone X, які Apple могла б зробити кращими. З огляду на, що з 2014 року корпорація не змінювала дизайн iPhone, у розробників було, як мінімум, три роки на створення і «шліфування» нових функцій, які отримав iPhone X. Проте, навіть самі інноваційні функції смартфона працюють не найкращим чином.

Face ID

Система розпізнавання особи, якій в iPhone X замінили сканер відбитка пальця Touch ID, здавалося б, повинна бути самим бездоганним способом ідентифікації користувача. Камера True-Depth використовує величезну кількість точок на обличчі користувача і повинна запам’ятовувати найдрібніші деталі, розпізнаючи власника смартфона. Однак, на практиці все виявилося куди сумніше. Смартфон плутає близнюків, його можна обдурити за допомогою маски, і найприкріше – іноді він не розрізняє абсолютно чужих людей.

Ще одним неприємним моментом у використанні iPhone X з Face ID є те, що для будь-якої дії, в якій передбачається авторизація користувача, смартфон потрібно взяти в руки і піднести до обличчя.

Якщо зі сканером відбитка пальця гаджет можна було розблокувати в будь-якому положенні, то на iPhone X тепер доведеться пильно подивитися. Потім ще раз подивитися. А після цього, швидше за все, ввести код-пароль.

Скляний корпус

Другою причиною ненавидіти новий iPhone є його скляний корпус. Як би красиво не виглядала глянцева «спинка» iPhone X, до щоденного використання гаджет абсолютно не пристосований.

Скляний корпус дозволяє використовувати бездротову зарядку і, за словами представників Apple, довговічніший алюмінію, проте, мінусів в такому виконанні теж не мало.

Глянцевий iPhone X вислизає з рук і без чохла його використовувати практично нереально. «Голий» iPhone X можна показати друзям, похвалитися ним перед колегами і зробити кілька знімків для Instagram. Однак відповідати на дзвінки, писати повідомлення і оплачувати покупки за допомогою Apple Pay, коли смартфон вартістю більше 1000$ раз у раз норовить вислизнути з рук, дуже незручно.

Виклик Центру управління

iPhone X отримав 5,8-дюймовий безрамковий дисплей, який на практиці виявився менше 5,5-дюймових iPhone Plus. Проте, використовувати гаджет однією рукою в деяких випадках залишилося так само складно.

Наприклад, щоб викликати Центр управління, потрібно провести вниз з верхнього правого кута екрана. Зробити це однією рукою практично нереально. А якщо врахувати, що смартфон раз у раз намагається вислизнути з рук, показувати чудеса балансування і все-таки намагатися дотягнутися до верхньої межі однією рукою може мати негативні наслідки.

Можливо, якби Центр управління викликався змахування від низу до верху з правого нижнього кута екрану, або зовсім – подвійним тапом по дисплею, використовувати iPhone X було б куди комфортніше і спокійніше.

Розмір корисної площі екрану

Незважаючи на те, що діагональ дисплея iPhone X виявилася більше плюс-версій смартфонів Apple, насправді корисна площа екрану новинки є меншою. Повна площа екрану iPhone X становить 12,8 квадратних дюймів. В iPhone 8 Plus цей показник становить 12,93 квадратних дюйма.

Якщо врахувати ще й нефункціональні закруглені кути, в якій Apple сховала сенсори системи Face ID, то користувачеві залишається куди менше вільного простору для роботи зі смартфоном. Плюс, багато програм не оптимізовані під специфічний дизайн iPhone X, тому у верхній частині екрану часто з’являється жирна чорна смуга.

Змінений механізм закриття додатків

В iOS давно присутній добре відточений механізм навігації між додатками. Подвійне натискання на кнопку Home викликає слайдер з усіма відкритими програмами, які можна швидко перегорнути і закрити непотрібні. В iPhone X так зробити більше не вийде.

По-перше, в новому смартфоні відсутня кнопка Home і для виклику слайдера з відкритими додатками потрібно використовувати новий жест. По-друге, змахування вгору на додатку в відкритому меню багатозначності просто поверне користувача на домашній екран. Щоб закрити програму, потрібно затиснути її на кілька секунд. Дочекатися появи хрестика у верхньому лівому кутку і тільки тоді закрити непотрібний додаток.

Це далеко не всі неприємні речі, з якими зіткнулися власники iPhone X.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.