Названо собівартість Samsung Galaxy S23 Ultra

Аналітики компанії Counterpoint провели дослідження технічного боку флагманського смартфона – але цікавила їх не продуктивність, а собівартість заліза. Підрахувавши вартість усіх його компонентів, вони з’ясували, у скільки апарат обходиться самому виробнику, і порівняли цю суму з його ціною для покупця. Різниця виявилася значною.

Згідно з джерелом, номінально Galaxy S23 Ultra коштує приблизно $469. Найдорожчі комплектуючі – це розігнаний процесор Snapdragon 8 Gen 2. На нього (у зв’язці з радіомодулем) припадає 35% ціни гаджета. На другому місці – AMOLED-дисплей із частотою оновлення 120 Гц (18%), на третьому – камера (14%).

Ще 11% витрат вендора припадає на систему пам’яті, 8% – на корпус смартфона, і 15% у сумі – на компоненти, що залишилися, від різних постачальників. Наприклад, компанії Silicon Mitus і Maxim постачають мікросхеми управління живленням, а STM відповідає за модулі лазерного автофокусування, акселерометр, гіроскоп, барометр і контролер сенсорної панелі. У ATL компанія купує елементи живлення, а у NXP – мікросхеми швидкої зарядки.

Нагадаємо, роздрібна ціна Samsung Galaxy S23 Ultra на старті продажів становила від $1199 (різниця із собівартістю трохи більше 150%). Стільки ж за апарат зараз просять на офіційному сайті бренду в США. Втім, варто враховувати, що вартість компонентів під час виробництва пристрою не охоплює витрати на збірку, логістику та рекламну кампанію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.