Вийшла iOS 16.1 – ось усі нововведення

Share

Щойно всім користувачам iPhone 8 і новіших моделей стала доступна релізна версія iOS 16.1. Дата виходу апдейта була відома заздалегідь – 24 жовтня – а сама збірка приносить чимало нововведень та виправлень.

Насамперед, оновлення iOS 16.1 порадує користувачів iPhone XR/11 та iPhone 12/13 mini. Для них нарешті стає доступна оновлена ​​піктограма акумулятора, яка не тільки візуально відображає рівень заряду, що залишився, але і виводить його у відсотках. Релізна iOS 16 чомусь “обділила” власників зазначених айфонів і не дала їм цю функцію.

Серед інших нововведень:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Живі віджети. Це новий тип віджетів, які вміють у реальному часі відображати прогрес — наприклад, доставку їжі або прибуття таксі, спортивний рахунок у матчі тощо. Apple показала їх ще на WWDC у червні, проте з’явитися такі віджети можуть лише в iOS 16.1. До речі, з минулого тижня, з моменту виходу iOS 16.1 Release Candidate , розробникам дозволили додавати такий тип віджетів до своїх додатків — а значить, зовсім скоро ми можемо побачити їхню реалізацію в звичному софті.
  • Ефір активності. «Динамічний острівець» у нових iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max обзавівся новою фішкою. Тепер у ньому доступний «Ефір активності» з трансляцією оновлень із сторонніх програм. 
  • Apple Fitness+. Підписку тепер можуть використовувати навіть ті користувачі iPhone, які не мають Apple Watch. 
  • Wallet. Фірмова програма Apple для зберігання платіжних та дисконтних карток і використання Apple Pay тепер можна повністю видалити з iPhone. А тепер можна легко ділитися ключами від автомобіля або готельного номера через месенджери. 
  • Книги Тепер у фірмовому додатку “Книги” елементи керування книгою автоматично ховаються, коли ви приступаєте до читання. 
  • Matter. Разом з iOS 16.1 прийде підтримка протоколу Matter – це єдина “мова” зв’язку між пристроями розумного будинку різних брендів.
  • Загальна бібліотека iCloud . Одна з тих функцій, які нам показали, але не дали в релізній iOS 16. «Спільна бібліотека» дозволяє миттєво обмінюватися фото та відео з членами сім’ї, створивши, по суті, загальний медіапростір та спільно поповнюючи його.

Виправлення:

  • “Повідомлення”. У програмі iMessage більше не повинні відображатися раніше віддалені діалоги. 
  • Dynamic Island. Контент на острові Dynamic Island не відображався під час використання функції «Зручний доступ».
  • CarPlay. Функція CarPlay могла не підключатися під час використання програми VPN.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024