Вийшла iOS 16.1 – ось усі нововведення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щойно всім користувачам iPhone 8 і новіших моделей стала доступна релізна версія iOS 16.1. Дата виходу апдейта була відома заздалегідь – 24 жовтня – а сама збірка приносить чимало нововведень та виправлень.

Насамперед, оновлення iOS 16.1 порадує користувачів iPhone XR/11 та iPhone 12/13 mini. Для них нарешті стає доступна оновлена ​​піктограма акумулятора, яка не тільки візуально відображає рівень заряду, що залишився, але і виводить його у відсотках. Релізна iOS 16 чомусь “обділила” власників зазначених айфонів і не дала їм цю функцію.

Серед інших нововведень:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Живі віджети. Це новий тип віджетів, які вміють у реальному часі відображати прогрес — наприклад, доставку їжі або прибуття таксі, спортивний рахунок у матчі тощо. Apple показала їх ще на WWDC у червні, проте з’явитися такі віджети можуть лише в iOS 16.1. До речі, з минулого тижня, з моменту виходу iOS 16.1 Release Candidate , розробникам дозволили додавати такий тип віджетів до своїх додатків — а значить, зовсім скоро ми можемо побачити їхню реалізацію в звичному софті.
  • Ефір активності. «Динамічний острівець» у нових iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max обзавівся новою фішкою. Тепер у ньому доступний «Ефір активності» з трансляцією оновлень із сторонніх програм. 
  • Apple Fitness+. Підписку тепер можуть використовувати навіть ті користувачі iPhone, які не мають Apple Watch. 
  • Wallet. Фірмова програма Apple для зберігання платіжних та дисконтних карток і використання Apple Pay тепер можна повністю видалити з iPhone. А тепер можна легко ділитися ключами від автомобіля або готельного номера через месенджери. 
  • Книги Тепер у фірмовому додатку “Книги” елементи керування книгою автоматично ховаються, коли ви приступаєте до читання. 
  • Matter. Разом з iOS 16.1 прийде підтримка протоколу Matter – це єдина “мова” зв’язку між пристроями розумного будинку різних брендів.
  • Загальна бібліотека iCloud . Одна з тих функцій, які нам показали, але не дали в релізній iOS 16. «Спільна бібліотека» дозволяє миттєво обмінюватися фото та відео з членами сім’ї, створивши, по суті, загальний медіапростір та спільно поповнюючи його.

Виправлення:

  • “Повідомлення”. У програмі iMessage більше не повинні відображатися раніше віддалені діалоги. 
  • Dynamic Island. Контент на острові Dynamic Island не відображався під час використання функції «Зручний доступ».
  • CarPlay. Функція CarPlay могла не підключатися під час використання програми VPN.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.