Головна Без категорії Порівнюємо новий iPhone з найкращим Android-смартфоном

Порівнюємо новий iPhone з найкращим Android-смартфоном

Цього року було випущено багато побутової електроніки, представлено багато нових технологій, нових дизайнів та нових функцій програмного забезпечення. Кожен виробник робить все можливе бути на висоті. Ось уже кілька років битва за перше місце завжди ведеться між Samsung і Apple, і це, напевно, найзапекліша конкуренція у світі гаджетів на сьогоднішній день. Huawei була близька до того, щоб стати між ними, але санкції їй завадили. Втім і без неї спостерігати за цим опором досить цікаво. І тепер ми можемо порівняти смартфони компаній, випущені цього року. Що ми маємо?

Порівняння iPhone і Samsung

Виробники смартфонів добре знають про те, на що ми звертаємо увагу при покупці нового гаджета. Таким чином, вони створюють телефони, які максимально підходять для кожної конкретної мети.

Простіше кажучи, всі смартфони досягли вершини майже всіх функцій , які мають бути у них. Тож питання не в тому, який смартфон що робить. Реальне питання полягає в тому, який смартфон робить це краще. Це те, що призвело до багатьох порівнянь.

Немає жодних сумнівів у тому, що Samsung S22 Ultra та iPhone 14 Pro Max є головними флагманами 2022 року. З погляду популярності, дизайну, якості складання, можливостей камери та загальної продуктивності вони максимально близькі та задають свої правила на ринку. А ось тепер давайте подивимося, що і хто з них робить краще.

Як швидко заряджається iPhone

Samsung та iPhone ніколи не були чемпіонами зі швидкості зарядки, але серед них південнокорейський телефон заряджається швидше.

Технології справді йдуть вперед дуже швидко. Стосується це й заряджання. Samsung Galaxy S22 Ultra повністю перевершує iPhone 14 Pro Max у цьому завдяки можливості зарядки 45 Вт проти 27 Вт у iPhone 14 Pro Max. У різних тестах зарядки iPhone 14 Pro Max відставав від Samsung S22 Ultra на півгодини.

Який телефон розблокується швидше

Відколи Apple перейшла на повноекранний режим, сканери відбитків пальців (Touch ID) стали проблемою для iPhone. У 2021 році з’явилася інформація про те, що серія iPhone 13 поставлятиметься зі сканером відбитків пальців під дисплеєм, як і інші телефони Android. Але Apple довелося скасувати цю функцію через технічні проблеми. Багато хто був упевнений, що цього разу в серії iPhone 14 обов’язково буде сканер відбитків пальців. Але ось, в iPhone, як і раніше, відсутня ця важлива функція . Тим часом, у Galaxy S22 Ultra вона є та працює дуже добре. Смартфон отримав ультразвуковий сканер відбитків пальців під дисплеєм. Розблокування обличчям у Samsung теж трохи швидше, але це похибка.

Підекранний сканер відбитків пальців уже давно перестав бути чимось дивовижним, але не для Apple.

Багатозадачність в Айфоні та Самсунгу

Коли справа доходить до багатозадачності, то Samsung лідирує. Насправді у iPhone взагалі немає функції багатозадачності. На Samsung S22 Ultra у вас може бути плаваючий віджет, прихований збоку на екрані. Просто проведіть пальцем збоку, щоб показати його і запустити будь-яку програму, яку ви хочете. Програма відкриється у меншому вікні над програмою, яку ви вже відкрили.

Щоб зробити життя ще простіше, у S22 Ultra є функція Split Screen. Це дозволяє одночасно запускати дві окремі програми на екрані. Одна програма у верхній половині екрана та інша – у нижній, і вони працюють одночасно. Ось як має виглядати багатозадачність. Можливо, колись таке з’явиться в iOS, але поки що говорити про це рано.

Налаштування зовнішнього вигляду телефону

Нещодавно Apple випустила iOS 16 з деякими цікавими функціями налаштування. Так що ваші шпалери виглядають дуже круто … поки ви не розблокувати свій телефон. Тут все те саме, що й 10 років тому.

У Samsung кастомізація знаходиться на зовсім іншому рівні. У цих телефонів є програма під назвою «Samsung Good Lock» . Воно розроблено Samsung Inc. І скачується з магазину Galaxy Store, якщо він не встановлений на вашому пристрої заздалегідь. Ця програма допоможе вам налаштувати не тільки шпалери, але і будь-який інший куточок вашого телефону відповідно до вашого стилю.

Чи можна заряджати інші гаджети від телефону

І ще один момент не на користь Apple. Телефони Samsung мають цю функцію з 2019 року та серії Galaxy S10. Незважаючи на те, що вона була вперше представлена ​​Huawei в серії Mate 20, Samsung підхопила її, використала і не помилилася. Нині це пропонують і багато інших виробників. Ось тільки не Apple.

Сама по собі така можливість іноді буває дуже корисною, особливо, коли ваші пристрої розряджаються, а доступу до розетки у вас немає. Все, що вам потрібно зробити, це помістити пристрій за допомогою бездротової зарядки на задню стінку телефону. Інші телефони на постійній основі так заряджати складно, але якщо у вас сіли навушники, це дуже знадобиться. Очевидно, Apple так не думає. Хоча вона має навушники AirPods з бездротовою зарядкою. І було б логічно запропонувати таку функцію хоча б у Pro-версії телефону.

Чи так гарний новий iPhone

Цей список може складатися навіть більше, ніж із п’яти пунктів. Але це головні функції, якими може похвалитися Samsung S22 Ultra, якщо порівнювати його з iPhone 14 Pro Max. Майте на увазі, що така функція, як Samsung Desk, навіть не була вказана. Вона дозволяє підключити телефон Samsung до зовнішнього монітора та працювати як на комп’ютері. Samsung Galaxy S22 Ultra також підтримує S-pen , який значно спрощує роботу з файлами та документами на вашому смартфоні.

iPhone 14 Pro Max — чудовий пристрій з крутими флагманськими функціями та чудовим екраном. Але якщо порівнювати його з Samsung S22 Ultra з точки зору продуктивності, налаштування та зручності використання, то останній легко перевершує iPhone із досить великим відривом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: