Sony і Microsoft об’єднаються, щоб створити новітні камери для стеження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Sony і Microsoft разом працюють над камерами з технологією штучного інтелекту. Два технологічних гіганта оголосили, що вони вбудовують можливості штучного інтелекту Microsoft Azure в новий датчик зображення Sony IMX500, який обробляє інформацію в режимі реального часу. Мікросхема може дати камерам можливість підраховувати кількість людей, що заходять в магазин, або відслідковувати запас товарів на полицях.

Як повідомляє Sony, це перша в світі подібна розробка. Модуль Sony складається з двох частин — оптичного сенсора з роздільною здатністю 12 Мп і процесора, який відповідає за аналіз картинки. Sony також створить супутній додаток для IMX500 на базі Azure IoT. Він буде розроблений для того, щоб надати клієнтам доступ до можливостей відеоаналітики і спростити їх робочі процеси.

Камери на базі штучного інтелекту компаній призначені, зокрема, для корпоративних клієнтів. Вони створені як для виробників обладнання, які бажають додати камери AI в свої пропозиції, так і для незалежних постачальників програмного забезпечення, що спеціалізуються на комп’ютерному зорі і відеоаналітіці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це не перший випадок, коли два технологічних гіганта об’єдналися в проекті зі штучного інтелекту. Ще в 2019 році вони об’єднали свої зусилля для створення хмарних рішень для ігор і потокового контенту. Sony заявила, що навіть почне використовувати центри обробки даних Microsoft для існуючих ігрових і потокових платформ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.