В Європі погіршили якість серіалів через високе навантаження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Стрімінговий сервіс Netflix виконав прохання Європейської комісії про зниження якості, трансльованого відео, щоб знизити навантаження на мережу, поки мільйони людей працюють у віддаленому режимі.

Технічне обмеження діятиме 30 днів. Представники сервісу заявили, що це знизить споживання даних на 25%, при цьому якість зображення серйозно не постраждає. Для контенту знизили бітрейт, що може зробити пікселі більш помітними. Відповідне рішення було ухвалено після обговорення між комісаром Тьєррі Бретоном і главою Netflix Рідом Хастінгсом.

Раніше ЄС звернувся до великих інтернет-платформ з проханням знизити обсяг переданих даних, оскільки різкий перехід людей на роботу і навчання з дому викликав дуже велике навантаження на мережу. Наприклад, в Італії на вихідних стався 75-відсотковий стрибок трафіку в домашніх і мобільних мережах.

Влада вирішила, що стрімінговим сервісам варто обмежити максимальну якість відмовившись від HD і вище. Самим же користувачам рекомендували стежити за обсягом споживаних даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.