ВООЗ назвала ліки для самолікування від коронавірусу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представник Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Крістіан Ліндмайер назвала ліки для самолікування від коронавіруса. Про це вона повідомила на брифінгу у вівторок, 17 березня.

ВООЗ попередила, що для лікування коронавірусу небезпечно використовувати ібупрофен і препарати, що його містять. За словами Ліндмайер, в даний час проводяться дослідження можливих ризиків смертності від пневмонії COVID-19, викликаною вірусом SARS CoV-2, при прийомі ібупрофену. У зв’язку з недостатністю даних фахівці рекомендують приймати парацетамол.

У той же час, якщо ібупрофен прописаний за медичними показаннями, від його використання не варто відмовлятися, обмовилася прес-секретар ВООЗ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше посол КНР Чжан Ханьхуей повідомив , що китайська влада заявила про створення вакцини від смертельного коронавірусу, яка попередньо показала себе ефективною. Він розповів, що хлорохина фосфат – ліки, які десятиліттями використовувалися як засіб від малярії, – вже показав ефективність в боротьбі з коронавірусом.

За останніми даними, всього в світі коронавірусом заразилися 182,4 тисячі осіб, понад 7,1 тисячі померли, а 79,4 тисячі вилікувалися. Спалах захворювання почалося в кінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.