Рідкісну Nintendo Play Station продали за $360 000. Раніше власнику пропонували $1,2 млн, але він відмовився

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У єдиної в світі Nintendo Play Station тепер новий власник. У лютому почався аукціон за пристрій, і він був проданий за $300 000 ($360 000 з преміум-статусом покупця).

Правда, колекціонери очікували, що консоль буде продана набагато дорожче, ніж за $300 000. У 2019 році власник пристрою розповів Kotaku, що відмовився від $1,2 мільйона за Nintendo Play Station, який йому запропонував покупець з Норвегії . Продавець порахував, що після сплати податків, поділу грошей з сином порівну і роздачі боргів, він залишиться «практично ні з чим».

Що стосується самої Nintendo Play Station, вона була знайдена Террі Діболдом (Terry Diebold) в коробці з речами, колись належала колишньому генеральному директору Sony Computer Entertainment Олафу Олафссону (Olaf Olafsson). Пізніше останній працював у корпорації Advanta Corporation, де також працював Діболд. Компанія збанкрутувала, і ціла купа речей була продана на приватних аукціонах. Тоді-то Террі і дісталася рідкісна консоль.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ніхто не знаходив ігор, зроблених спеціально для Nintendo Play Station, але якщо б вони були, то консоль змогла би їх запустити. Це було підтверджено директором аукціону Валері Маклекі (Valerie McLeckie) після того, як модифікатор Бен Хекендорн (Ben Heckendorn) розібрав консоль і полагодив CD-привід.

Nintendo Play Station була спільною з Nintendo і Sony системою, яка так і не надійшла в продаж через розбіжності компаній. Після цього Sony вирішила зробити власну консоль, і так з’явилася PlayStation.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.