Google закриває програму безкоштовного Wi-Fi по всьому світу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google оголосила про закриття програми Google Station. Перші повідомлення про закриття проекту з’явилися ще минулого тижня, а тепер Google офіційно підтвердила новину в своєму блозі.

В рамках проекту Google надавала безкоштовний доступ Wi-Fi в публічних місцях-на 400 станціях в Індії і більш ніж 5 тисячах місць по всьому світу, включаючи Бразилію, Південну Африку, Мексику, Таїланд і В’єтнам. Проект був запущений в 2016 році.

В інтерв’ю TechCrunch, глава платіжних сервісів Google і проекту Next Billion Users Цезар Сенгупта (Caesar Sengupta) повідомив, що програма закривається, оскільки у Google виникли складнощі з подальшим розширенням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У кожного з партнерів Google Різні технічні вимоги і запити до інфраструктури, що робить проект складним. При цьому Google намагалася окупити проект, запустивши показ реклами під час авторизації. Крім того, Сенгупта зазначив, що зросла доступність дешевого LTE, особливо в Індії, що зробило програму не такою затребуваною.

Хороша новина в тому, що більшість точок Google Station продовжать надавати безкоштовний Wi-Fi. Так, в Індії залишаться точки доступу RailTel, всі 400 штук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.