Чеські програмісти звільнили міністра і заощадили країні 16 млн євро

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З Чехії надійшли дуже цікаві новини про те, що група програмістів за пару вихідних зробила сайт, на який влада планувала витратити 16 мільйонів євро.

Спочатку громадськість обурила вартість контракту на розробку сайту і додатків з продажу дозволів на проїзд по швидкісних автомагістралях, а також той факт, що тендер був закритим.

Власник ІТ-компанії Actum Digital Томаш Вондрачек (Tomas Vondracek) зібрав команду з 60 програмістів, які буквально за вихідні написали програмний код сайту Ferznamka.cz  і подарували його державі. Причому готовий сайт повністю задовільняє умови тендеру.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже цього понеділка Ferznamka.cz запрацював в тестовому режимі, поки що він дає можливість придбати віртуальні квитки за символічну суму в кілька крон. Виручені кошти будуть пущені на благодійність.

Що стосується міністра транспорту Володимира Кремлика( Vladimir Kremlik), який погодив величезну суму на створення сайту, то він був відправлений у відставку з ініціативи чеського прем’єра Андрія Бабіша, який відвідав хакатон і побачив, як швидко був створений необхідний ресурс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.