У США пропонують заборонити користуватися смартфонами до 21 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В американському штаті Вермонт був зареєстрований законопроект, який передбачає заборону на використання мобільних телефонів для осіб віком до 21 року.

У вівторок штат Вермонт представив законопроект сенатора-демократа Джона Роджерса (John Rodgers), який передбачав заборону на використання телефонів за віком. Урядовець заявив, що люди у віці до 21 року «недостатньо розвинені», щоб безпечно користуватися мобільними телефонами.

Автори законопроекту згадують автомобільні аварії і залякування серед підлітків. Мобільний телефон, як стверджує, є однією з головних причин підліткової смертності в США. Смартфони все частіше використовуються підлітками для здійснення залякуючих і загрозливих дій і, в результаті, навіть для провокування самогубств.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно із законопроектом, особа до 21 року, яка володіє мобільним телефоном, буде оштрафована на 1000 доларів і покарана позбавленням волі на строк до одного року. Автори проекту також згадують, що до 21 року не можна курити цигарки, вживати алкоголь або мати зброю. Мовляв, з цим всі давно погодилися, пора б включити в список і смартфони.

А тепер увага, Джон Роджерс є переконаним прихильником другої поправки до Конституції США, яка гарантує право громадян на зберігання і носіння зброї. Він подав законопроект з метою привернути увагу громадськості до теми можливої заборони «права Другої Поправки». Він хоче сказати, що смартфони є набагато небезпечнішими, ніж зброя, хоча сам не вірить, що за такий законопроект можуть проголосувати. Що там, він і сам не збирається голосувати за нього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.